Szeretettel gyűjtötték

Székesfehérvár - Az Életet az Éveknek megyei szervezete karácsonyi ünnepséget rendezett csütörtökön, amely a jótékonyság jegyében telt.

Kovalcsik Katalin

A Művészetek Házának színházterme zsúfolásig megtelt  a vendégekkel és a  klubok képviselőivel.  Rubina Sándor elnök elmondta, a kolontári és devecseri tragédia hallatán a klubok gyűjtésbe kezdtek, és a kolontári önkormányzat segítségével kiválasztottak egy családot, akiknek átadták a több mint százezer forintot.


- Otthon voltunk a kislányommal, Dorinával, az édesapám a pincében csinált valamit, együtt lakunk - mesélte Kulmanné Steszli Mónika,  aki férjével érkezett az ünnepségre.  Azt hittük, hogy a vonat dübörög annyira, de szerencsére édesapám is feljött a pincéből,  vele és Dorinával a padlásra mentünk, onnan a tűzoltók szabadítottak ki  bennünket. A férjem akkor vidéken dolgozott. A  Kossuth utcai házunkat már   le is dózerolták.  Azóta albérletben lakunk, a Máltai Szeretetszolgálat fizeti a lakbérünket, a közművek költségeit mi álljuk.  Kolontáron akarunk maradni, ott kapunk új házat, megépítik nekünk. A kárfelmérés megtörétnt, nem emeltünk ellene kifogást. Az albérletet az alig megmaradt néhány bútorrral rendeztük be.  Nagyon köszönjük a nyugdíjasok segítségét, hálásak vagyunk.
A devecseri óvónő, Lennerné Pál Szilvia mondta: repes a szíve, ha babákat adhat a kicsik kezébe, a nyugdíjasok készítette kedve  babákat nagy becsben fogják tartani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!