A korhelyek hagyományos étke - recept a gyomor nyugtatására

Székesfehérvár - Farsang idején előrelátó háziasszony káposztalevessel készül a másnapos gyomor nyugtatására.

Gábor Gina

Én a családi receptre esküszöm, amit a barátnőim pasizós káposztalevesként jegyeztek fel füzetükbe, mert mindig sikert arattak vele. A hozzávalók: fél kiló savanyúkáposzta; 30 deka füstölt tarja; 15 deka gomba (jó az üveges is, abből fél üvegnyit használok); egy pár frankfurti virsli. A fűszerek: csipet só, bors, egy csapott teáskanálnyi kakukkfű és kömény, néhány babérlevél és pirospaprika. A savanyúkáposztát megmosom, hogy ne legyen túl savanyú, kicsavarom és felaprítom. A tarját csíkokra vágom. Bőséges rántást csinálok, majd félrehúzom a lábast, és a rántást pirospaprikával szép élénkre színezem. Ráteszem a káposztát, összekeverem, beleteszem a tarját, és annyi vizet teszek hozzá, hogy ellepje. Beleteszem a fűszereket majd a gombát. (A sóval óvatosan kell bánni, mert a tarja is sós!) A levest lassú tűzön főzöm, egy óra alatt kész, a végén beleaprítom a virslit is. Buli után, hajnalban, ha valaki megéhezik, kisettenkedik a konyhába, és felmelegíti...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!