Semmi nem jön össze - a Dunába akart ugrani egy férfi, de lebeszélték

Egy helyi hajléktalan akart a Dunába ugrani péntek reggel a hídról, szerencsére a sztrádarendőrök le tudták beszélni róla.

Gallai Péter

A bejelentés pénteken reggel érkezett az iváncsai autópálya alosztály baleseti helyszínelőihez, miszerint az M8-as sztráda  Duna hídján, a Dunaújváros felé vezető oldalon  egy férfi a korláton kívül ácsorog. A közelben tartózkodó járőrök a jelzést követően  perceken belül a helyszínre értek, s valóban ott találták az elmondásuk szerint zavarodott férfit, aki az átkelő korlátján kívül, háttal a folyónak állt, nem akart mozdulni. A rendörőknek is csak annyit mondott: „Gondolkodom...”

A két rendőr azonban addig beszélgetett a mélybe ugrani szándékozó férfival, míg végül sikerült lebeszélni szándékáról.  Amikor  azonban úgy döntött  visszamászik, hirtelen megcsúszott a jeges korláton és majdnem a mélybe zuhant. Szerencsére bele tudott kapaszkodni a korlátba, végül a járőrök segítségével biztonságosan átjutott.

A  negyvenkét éves dunaújvárosi hajléktalan még az intézkedés közben is azt hajtogatta: neki semmi nem jön össze az életben. Zavarodottsága miatt mentőt hívtak hozzá, akik beszállították a pszichiátriára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!