A Sapa már a héten begyűjtené 12. magyar bajnoki címét

Székesfehérvár - A négy győzelemig tartó versengés erőltetett menetben zajlik, öt nap alatt négy mérkőzést játszik a DAB és a Sapa Fehérvár AV19. Kezdés kedden 18 órakor Újvárosban.

Tóth Bence

 

Tiszta szerencse, hogy Vas Márton, Kovács Csaba, Palkovics Krisztián  és társai közül még jó néhányan nem tettek fel komoly összegeket a DAB döntőbe jutására. Mert veszítettek volna...  A mindent eldöntő ötödik meccsen idegenben nagy küzdelemben búcsúztatta a Vasast a DAB.Docler, így akárcsak tavaly, idén is megyei döntőre kerül sor az ob I. döntőjében. 
Ocskay Gábort, a tizenegyszeres bajnok klub szakosztályának az igazgatóját az esélyekről kérdeztük: 
- Örülök, hogy Fejér megyei finálét rendeznek idén is a magyar bajnokságban. Nem lepődtem meg azon, hogy öt mérkőzésen dőlt el a párharc, korábban is ezt prognosztizáltam, hiszen két egyforma képességű csapat mérte össze az erejét. Úgy gondolom,  látva egy-két Vasas-DAB találkozót, igazságos eredmény született. Várhatóan a fináléban is szoros meccsek lesznek, ennek ellenére azon leszünk, hogy begyűjtsük 12. bajnoki címünket, és megszerezzük a 2011 tavaszán várható fehérvári három csapatarany közül az elsőt... - utalt a hokipápa a csapata elsősége mellett a Videoton és az Albacomp aranyesélyeire is.

Sarkalatos kérdése lesz az összecsapásnak, hogy  kedden este a Sapa Fehérvár AV19 ki tudja-e használni azt az előnyét, hogy péntek óta rápihenhetett a finálé első felvonására. Ami Palkovicsék számára előny, arról elképzelhető, hogy pont az acélbikák kovácsolnak belőle pluszt. A minden bizonnyal telt házas összecsapások ugyanis doppingolni fogják J. P. MacCallum alakulatát.  Kevesen fogadtak volna arra az első 4-0-ás meccset követően, hogy Káposztásmegyeren meg tudják lepni Svasznekékat, így sikerük pluszt adhat számukra.
-  Bizonyára fáradtak lesznek, de nem ezzel foglalkozunk. Ellenfelünk  a Vasashoz hasonlóan játszik: szervezi a játékot, és kevésbé rombolja, mint tette azt a Miskolc, így ilyen szempontból könnyebb lesz játszani  - jegyezte meg az elődöntő harmadik összecsapásán, Miskolcon mesterhármast elért Sofron István, majd így folytatta:
 - Jókor jött a szombati pihenő, kemény kondicionáló edzéseket végeztünk az EBEL-szezon után. Többet korcsolyáztunk, próbáltunk formaidőzítést elérni a döntőre és az áprilisi világbajnokságra - vetítette előre a két és fél hetes erőteljes munka jótékony hatását a fiatal csatár.
 Az új, 38 pontos szabálynak köszönhetően bizonyára több esélyük lesz Magosiéknak, mindemellett igyekeznek meglovagolni azt a tényt, hogy az elődöntő végére elfáradt Vasas legyőzésével a piros-fehérek óriási fegyvertényt vittek véghez.
-  Eleinte a Vasasnak állt a zászló, de nem nyerték meg a negyedik meccset, a sok öreg játékost soraiban tudó fővárosiakat erőnlétben felülmúlták az Acélbikák  - mondta Ladányi Balázs, az idei EBEL-szezon legeredményesebb fehérvári játékosa.
 - Sok múlik azon, hogy milyen lesz a hozzáállásunk, a légiósok közül már többen elkönyvelték, hogy vége a szezonnak, de tisztában vagyunk vele, hogy ez nem így van. Amennyiben EBEL-beli jó formánkat hozni tudjuk, megszerezhetjük az újabb bajnoki serlegünket. Jó lenne, ha a Vasas-DAB párharchoz hasonló szoros meccseket játszanánk, hiszen ez szolgálná a magyar jégkorong jövőjét és egyben a közönség kiszolgálását. A rutin mellett a sebességbeli különbség dönthet - boncolgatta Ladányi a siker lehetséges összetevőit.
 A tavaly óta nagy fejlődésen átesett, rutinosabb dunaújvárosiak ellen élvezetes összecsapások várhatóak, már kedden a 18 órakor Dunaújvárosban kezdődő döntő első összecsapásán.

A döntő programja: március 22., kedd 18 óra Dunaújváros; március 23., szerda 19 óra Székesfehérvár; március 25., péntek 18 óra Dunaújváros; március 26., szombat 18 óra Székesfehérvár. Ha szükséges: március 28., hétfő 18 óra Dunaújváros; március 29., kedd 19 óra Székesfehérvár; március 31., csütörtök 18 óra Dunaújváros.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!