Március 15. - Kitüntettek a megyéből a nemzeti ünnepen

FMH - A nemzeti ünnep alkalmából az élet minden területén tevékenykedő, eredményeket elérő, kimagasló munkát végző szakembereket szokták díjazni, köszönteni.

Kovalcsik Katalin

A megyében élő szakemberek közül többeket  tüntettek ki munkájuk elismeréseként. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt  kitüntetésben részesült  Szabó Imre,  nyugalmazott sárbogárdi lelkész. A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet vehette át  Szeőke Kálmán, a velencei növényvédelmi állomás zoológusa. A Magyar Köztársasági  Érdemrend Tisztikeresztjét kapta Berey Attila állatorvos. 
Balogh Rudolf díjban részesült Móser Zoltán,  bicskei fotóművész.  
Magyar Agrárgazdasági díjat kapott az Agárdi Pálinkafőzde Kft., amely azt is jelenti, hogy a  díjat igazoló emblémát feltüntethetik termékeiken.
Az abai  ünnepségen  nyugdíjba vonulása alkalmából elbúcsúztatták  Kassai József doktort, akinek átadták a díszpolgári oklevelet. Posztumusz  díszpolgári címet adományozott a település Niczky  Gabriellának.
A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságán  ünnepi állománygyűlésen  emlékeztek meg március 15-ről, itt is kitüntetéseket adtak át. A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (katonai tagozat) kitüntetésben részesült  Huszár János  dandártábornok.  Babérkoszorúval  Ékesített Szolgálati Érdemjelet vett át Benyó  György  és  Mucsi István ezredes. 
A fehérvári rendőrkapitány,  Csizek Tibor ezredes a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapta.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!