Szabálykövető kisvárosiak

Polgárdi - Fejér megyében az elmúlt tíz évben folyamatosan csökkent a halálos közúti közlekedési balesetek száma. Mi a helyzet a hatezres Polgárdiban?

Kocsis Noémi

Dicséretet kapnak a polgárdiak a közlekedésbiztonsági helyzetet tekintve Burján Istvántól, a polgárdi  rendőrőrs vezetőjétől, mert mint mondja, fél évre visszamenőleg nem kellett sem súlyos közlekedési balesetnél helyszínelniük, sem ittas járművezetőt előállítaniuk. Ettől eltekintve természetesen történnek balesetek a település környékén, de ezek jobbára a 7-es főút nagy forgalma és a Székesfehérvár - Siófok között haladók figyelmetlensége miatt következnek be. A másik kiemelt baleseti gócpontnak a 7205-ös számú, Füléről Fehérvárra irányuló utat említhetné - nem csoda, ha a polgárdi rendőrök figyelmüket a traffipaxos ellenőrzések során e két útra koncentrálják.
- Az elsődleges baleseti ok a gyorshajtás, ezt követi az elsőbbség meg nem adása, illetve az ittas vezetés - elemzi Burján István a polgárdi helyzetet, de hozzáteszi, Polgárdiban sem tavaly, sem idén eddig nem volt halálos kimenetelű közlekedési baleset. Ellenőrzéseik egyik célja az, hogy ezeket a jövőben is visszaszorítsák. A polgárdi rendőrök karjaiba futó gyorshajtókról azonban rendre kiderül, hogy nem polgárdi illetőségűek, hanem az átmenő forgalomban részesei. Igaz, így azt gondolják, szabadon végigsöpörhetnek a városon.
- Azt vesszük észre, a polgárdiak nagy része betartja a szabályokat, a viszonylag sok motoros is. Egy-két héten belül nem is kellett baleseti helyszínelést tartanunk a városban - mondta el az őrs vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!