Stílusosan miniben, pettyesben - nem a kor számít!

Székesfehérvár - Közeledik a nyár, egyre rövidebbek a szoknyák, kivágottabbak a felsőrészek. A hölgyek a jó idő beköszöntével mind többet mutatnak meg magukból. De vajon hány éves korig mutatkozhat valaki bikiniben a strandon, miniszoknyában az utcán? Papp Csilla székesfehérvári stylist, ruhatervező szerint nem a kor számít.

Miskei Anita

Ha valaki elmúlt harminc, akkor sem kell azonnal kukába tennie a miniruhát, vagy éppen a térdcsizmát. A megfelelő ruhadarabok kiválasztásánál sokkal fontosabb szempont alkatunk, sem mint korunk - állította Papp Csilla ruhatervező.


- Ha egy nő megtalálja a saját stílusát, rátalál arra, ami igazán jól áll neki, akkor már nem lesznek olyan  fontosak a napi trendek. Ma még a legtöbb nő  divatkövető, s olykor olyat is visel, ami nem áll jól neki. Ez igazán nem korfüggő, sokkal inkább alkati kérdés, hajunk- és bőrünk színe is befolyásolja választásunkat. Combkitevős minit, sortot ne válasszanak teltkarcsú hölgyek, azt inkább hagyják meg a hosszúcombú, magas, vékony nőknek. Ugyanakkor arra is oda kell figyelni, hogy az egyes ruhadarabokat miként kombináljuk. A rövid szoknyához, sorthoz nem passzol az olyan felsőrész, amely  köldökig dekoltázsolt, ahhoz hosszabb szoknya illik - mutatott rá a szakértő. Ugyanakkor - tette hozzá -  az idei slágerdarabok között szinte mindenki találhat magának megfelelőt. Divatos a virágminta és a pettyek, ráadásul ezeket szatén és pamutszatén anyagból készítik, ami kellemes viselet. De a világos fagyiszíneket is bátran választhatjuk, abban is trendik lehetünk - mondta Papp Csilla, aki olykor tavaszi és nyári kollekciókat is tervez személyre szabottan. - Ha valakinek egy egész kollekciót kell összeállítani, a legfontosabb, hogy az alapdarabok meglegyenek, s arra építsük a többit. Így változatosabban öltözhetünk a későbbieknek, s többnek tűnhet a ruhatár egésze.
A szakember tavaly például a Fehérvár Szépe Fejér Megyei Hírlap Királynője választás döntőbe jutott versenyzőinek is személyre szabottan készített alkalmi ruhát. Elárulta, a fiatal lányok - akik egyébként szeretnek öltözni, s követik a divatot, ráadásul már szépségversenyeken is megfordultak - sem mindig választanak megfelelően. Akadt, aki egyből rátalált a számára megfelelő színre és fazonra, míg néhányan rossz döntést hoztak. A szakértő azonban mindenkinek a megfelelő fazonú, színű alkalmi viseletet készítette el.
- Gyakran nehéz jó döntést hozni, hiszen a divatos darabok csábítóak, nehéz lemondani róluk. Ennek ellenére idén megy a mini, divatosak az overálok, csőtopszerű ruhák, amik fodrokban végződnek, s a nyakba kötős felsők is. Aki teltkarcsúbb, válasszon egyszínű darabokat, felül legyen világosabb, az alsó pedig sötétebb. Ne tördeljék szét alakjukat, s ne viseljenek hosszában csíkos ruhát sem. Az ugyanis nem karcsúsít - mondta Papp Csilla. Megjegyezte azt is, hogy idén a lábbelikkel is sikert arathatunk. Divatosak a balerinacipők, ugyanakkor a bokapántos  darabok csak a vékony bokájúaknak áll jól. 
Az alapszabály, hogy találjuk  meg saját stílusunkat, amely olykor független a divattól!
 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!