Fehérvári versenyző a shotokan világbajnokságon

Székesfehérvár - Emelt szintű testnevelés érettségi előtt áll - miközben a héten kezdődik a válogatott edzőtábor, augusztus 12-én pedig a belgiumi shotokan világbajnokság.

V. Varga József

A japán Makoto Uehara (kick boksz) - hazájában a K1 nehézsúlyú bajnoka - magyar kapcsolatai révén szerdán a Honvéd Szondi SE tornacsarnokában tartott nyílt harcművészeti és küzdősport edzést.

A kategóriájában ötszörös világbajnok és tizenháromszoros Európa-bajnok, 3. dan (mester) fokozattal bíró székesfehérvári Marosán Anita a közös edzésen a kiváló sportoló kontrollált erejére, tiszta technikájára, változatos küzdelemvezetésére figyelt fel. A 18 éves diáklány magát úgy jellemezte, hogy határozott küzdéstechnikájával soha nem adja föl a harcot, fejben tudatos, a sport az élete. Részt vett a nyílt edzésen Anita támogatója, Földi Krisztián és a csíkszeredai békeharcos, Incze Béla is. Az ifjú hölgy saját családi klubjának versenyzője. Anitát meghívták a magyar kick boksz válogatott augusztus 5-étől 10-éig tartó vépi edzőtáborába, mely egyben felkészülését is segíti az augusztus 12-én kezdődő belgiumi shotokan világbajnokságra.

Marosán Anita Wevelgemben, a World Japan Karate Associaton Shotokan világbajnokságon meghívás útján indul kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) versenyszámban. Egyedül képviseli Magyarországot és egyben Székesfehérvárt is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!