Úszás, akár este 10-ig is - változik az uszoda nyitva tartása

Székesfehérvár - Várhatóan szeptember 3-án nyit a városi uszoda, amelyben több felújítást is elvégeztek az elmúlt hetekben. A nyitva tartási idő este tízre tolódik ki, a kinti sátrat viszont nem állítják fel.

Házi Péter

A felújítási munkákkal már végeztek, felújították például a medencetér mozgatható falát is, amivel a pálya hossza növelhető (Fotó: Nagy Norbert)

Ha a tisztiorvosi szolgálat rendben találja a medencék  napokban feltöltött vizét, már most szombaton kinyithat újra az augusztus eleje óta zárva tartó Csitáry G. Emil uszoda, ahol  az elmúlt időszakban  számos  javítást, felújítást végeztek el a városgondnokság munkatársai. Mint Taupert Teréz, létesítményvezető asszisztens elmondta, szükséges volt már például  felújítani a medencetér mozgatható falát, mert eltörtek a szélei és nem lehetett használni. A létesítmény területén több ponton kellett a csempéket, taposókat pótolni, hogy a járófelület ne legyen balesetveszélyes, ezt igyekeztek az eredetivel megegyező mintájúval, színűvel megoldani.
 Új festést kaptak a lelátók, a   medence alatti gépházban pedig a csövek javításán túl a három keringető szivattyút is kicserélték. A korábbi szivattyúkhoz ugyanis, amelyek még az uszoda építésekor készültek, nem lehetett már alkatrészeket beszerezni és energiatakarékosság szempontjából sem voltak korszerűek. Mindezeken kívül a szaunák is átestek némi felújításon, a lambériát átcsiszolták, a kályhákat felújították. 
A 2004 óta használt, kinti légbefúvásos sátrat idén télre nagy valószínűséggel nem állítják fel, mert egyrészt sikerült a sportegyesületekkel megegyezni, hogy azok a benti medencetérben is elférnek, másrészt a sátor már annyira elöregedett, hogy a fűtése és a hőmérséklet tartása óriási energiaráfordítást igényelt. Emiatt annyi változás lesz az uszoda nyitva tartásában, hogy délután 4 és 7 óra között a sportolók használhatják azt teljes egészében, ám este tízig meghosszabbítják a civilek számára a nyitva tartást. Pontosabban hétfőtől szombatig este tízig, vasárnap pedig kilencig úszthatunk majd. Ezen felül a mindössze 1500 forintba kerülő családi jegyet mostantól hétköznap is megválthatják a családok, a strandra pedig továbbra is él a négy óra utáni kedvezményes belépési lehetőség.

A kifejezetten jó időre tekintettel a fehérvári strandot szeptember 1-jével nem zárják be,  hanem egész szeptember folyamán nyitva lesz.  Dunaújvárosban a szabadstrand működési engedélyét szintén meghosszabbítják. A várhatóan kedvező időjárás miatt  nem augusztus 31-ig, hanem a hét végéig, szeptember 4-ig élvezhetik a kijelölt fürdőhelyet a strandolók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!