Az MSZP arra kéri a Fideszt, ne támogassa az önkormányzati törvény tervezetét

Székesfehérvár - Az önkormányzati törvény tervezett módosításával kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót csütörtökön az MSZP Székesfehérvári Városi és Városkörnyéki Szervezete.

S. Töttő Rita

Horváth András megyei elnök elsősorban a megyei intézmények átvételét tartotta kérdésesnek, mondván, ha a kormányhivatalok veszik át a vezetésüket, mi lesz az adóssággal, amelyet eddig ezek az intézmények termeltek? Nagyrészt helyi kis- és középvállalkozásoknak tartoznak ezzel a pénzzel, velük mi lesz? - kérdezte. Szabadkai Tamás, a megyei MSZP frakció alelnöke pedig hozzátette, ahhoz, hogy egyáltalán érdemben tudjanak tárgyalni az önkormányzati törvény módosításáról, az kellene, hogy ne csak a megyei közgyűlés elnöke jusson információhoz ezekben az ügyekben, de ők és az a 4 ezer dolgozó is, akik a megye intézményeiben dolgoznak. Másrészt pedig - tette hozzá Szabadkai - minden átalakítást, így ezt is csak akkor támogatják, ha az intézkedésből kiderül, hogy a polgárok számára előnyt jelent. A jelenlegi tervezetet azonban nem támogatják - hangzott el a sajtótájékoztatón -, s azt kérik a megye fideszes országgyűlési képviselőitől, ők se tegyék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!