Petra a legszebb: önbizalomnövelő volt számára a szépségverseny

Székesfehérvár - Dobos Petra élete fenekestül felfordult ezekben a hetekben: megnyerte a Fehérvár Szépe-Fejér Megyei Hírlap Királynője versenyt, aztán alig egy héttel rá elhagyta azt a várost, ahol életének eddigi 18 évét töltötte.

Házi Péter

Petrára a Nyugat-Magyarországi Egyetem gólyatáborában nemcsak új élmények vártak,  azzal is szembesülnie kellett, hogy  szeptembertől teljesen más élet kezdődik számára.
 
- Mi motivált abban, hogy elindulj a Fehérvár Szépe-Fejér Megyei Hírlap Királynője címért folyó versenyen?

- Korábban nem igazán gondolkoztam azon, hogy bármiféle szépségversenyen induljak, de aztán az anyukám, a párom és a barátaim meggyőztek arról, hogy próbáljam meg, így a jelentkezési határidő előtt két nappal adtam be az önéletrajzomat és a fotóimat.

- Aki egy ilyen versenyen részt vesz, az elsősorban magának, vagy inkább a környezetének szeretne bizonyítani?

- Nagyon kíváncsi voltam arra, milyen belülről megélni egy ilyen felkészülést. Szerintem a legtöbb lány egy kicsit magának is szeretne bizonyítani, kíváncsi arra, meddig jut el, és ha elég jól szerepel a versenyben, az nagyon jó visszaigazolás, ami bizony az önbizalmat is erősíti. Nem titkolom, hogy az én önbizalmamnak is nagyon jót tett a verseny. Ugyanakkor eléggé benne voltam a szereplésben, hiszen most érettségiztem, ami segített abban, hogy megtanuljam kezelni az esetleges izgulást. Ez jól megy nekem, és szerintem a zsűri végső döntésénél ez is nagyon sokat számított! Aztán persze, amikor elhangzott a második és az első udvarhölgy neve, már nekem is remegett a lábam. És óriási öröm volt, amikor az én nevemet hallottam!

- Ahol tizenöt hölgy össze van zárva, biztosan van egy kis irigység...

- A csapatépítő tréningek nagyon jól működtek és sikerült összerakni egy egymást támogató csapatot. A felkészülés során például segítettünk azoknak, akik gyengébben táncoltak. Minden nap találkoztunk, így akarva-akaratlanul is, de szinte mindent megtudtunk egymásról. Természetesen kialakult az, hogy ki kivel van jóban, de összességében nem mondhatnám, hogy széthúzás lett volna. Könnyen barátkozó embernek tartom magam, ha valaki nem jön oda hozzám, akkor én kezdeményezek. Ez jól működött a lányokkal is, hamar megtaláltuk a közös hangot, különösen Endrédi Csillával lettünk barátok.

- Fehérvár Szépeként tervezed-e azt, hogy újabb versenyeken is indulj?

- A legfontosabb most az, hogy felvettek a Nyugat-Magyarországi Egyetem andragógia szakára, így a következő időszakban elsősorban a tanulásra szeretnék koncentrálni. Négy szakirány közül választhatok majd a későbbiekben: művelődésszervező, felnőttképzési szervező, személyügyi szervező és munkanélküli tanácsadó. Persze, ha kapok valami jó ajánlatot, akkor szívesen modellkedem is! Egyébként nagyon jó érzés, hogy a facebookon olyan sokan gratuláltak nekem, volt, hogy olyan régi barát is üzent, akivel már ezer éve nem találkoztunk. Akadt azért egy-két kritika is, de ezeket a dolgokat a helyükön kezelem, az építő jellegű kritikát akár meg is fogadom.

- Mennyire változik majd meg az életed a következő időszakban?

- Teljesen új környezetbe kerülök, Szombathelyen gyakorlatilag egyedül, a régi barátok nélkül kell majd boldogulnom, megállnom a helyemet. Egy kicsit azért szomorú is vagyok, hogy éppen most kell elhagynom Székesfehérvárt, amikor megválasztották a legszebb hölgynek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!