A stílus nem lehet pénz kérdése

Székesfehérvár - A divat mint a kultúra fontos része és önkifejezési eszköz, több figyelmet érdemel és mindennapjainkban nagyobb szerepet játszik, mint amekkora hangsúlyt fektetünk rá.

Miskei Anita

- Csütörtökön "ünnepeltük" az Öltözz ki napot, mely egy népszerű sorozat hatására vált követendővé. Egy fiatal, aki mindig öltönyben jelenik meg... Napjainkban életmód függő, ki miként öltözik. A bankárok, menedzserek világában kötelező az üzleti megjelenés, ott elvárás az öltöny. Ugyanakkor másként öltözik egy eladó, s másként egy mesterember. Az igazán elegáns viselet pedig leginkább az ünnepek idején, egy színházi látogatás alkalmával, vagy egy estélyen, bálon  jellemző  - mesélte Papp Csilla székesfehérvári stylist, divattervező. Megjegyezte, a fiatalok, akik igazán divat-őrültek, nagyon lazán öltözködnek, s követik a stílusirányzatokat, bár leginkább egymás után öltözködnek. - A külső megjelenésükben egyre kevésbé mutatkozik meg egyéniségük. A kamaszok, de még a huszas éveik elején járó fiatalok is aszerint választanak, amit társaikon látnak. Kevesen keresik az egyedi viseleteket, a trendit választják. Pedig az összhatás is számít, nem csak a divat. Persze például a hölgyek többsége jól ismeri ízlését, alkatát, s annak megfelelően öltözködik. Ám nem mindig találjuk el, mi is áll jól nekünk, ugyanakkor egy varrónő, divattervező, vagy stylist ebben tud segíteni - mesélte a szakember. Hozzáfűzte, az idei őszi, téli divatszínek között mindenki találhat kedvére valót. Bár sötétebbek, mint a nyáriak, ugyanakkor jól feldobhatók egy-egy kiegészítővel. 


- Idén is az állatmintás és a bőrhatású anyagok hódítanak, de a zöld, a barna, a szürke, a terrakotta és a lila árnyalatai is az idei őszi-téli divatszezon fő színei. Ahogyan a fekete is, mely tulajdonképpen örökké menő, s a mustár meleg árnyalataival is jól kombinálható, igazán különleges - tette hozzá a stylist. A fazonokról szólva megjegyezte, alkatunkhoz illőt válasszunk, a karcsú, magas hölgyeknek minden jól áll, ugyanakkor bár divat a szűkített szárú nadrág, azt az alacsonyabb, erősebb csípőjűek ne válasszák, mert előnytelen - tette hozzá a szakember, utalva arra, hogy a fiatalok sokkal inkább a divatot követik, sem mint saját egyéniségüket, azt viselik, ami trendi, nem pedig azt, amiben jól is néznek ki.

Ezt fogalmazta meg Janicsák Veca is, aki azt vallja, nem pénz, sokkal inkább odafigyelés és önkritika kérdése, miként is nézünk ki. Aki éppen ezért egy nem mindennapi flashmobon vett részt szombaton, s az öltözködéshez való jogért állt ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!