És hogyan tovább?

Székesfehérvár - Igazi presztízsmérkőzés várt vasárnap Győrben a bajnok Videoton FC csapatára a 13. fordulóban. Paprikás is volt a hangulat, hiszen a bajnok végül ismét kikapott.

Matók János

Ólomszürke, esős októberi napon lépett pályára a forduló egyik rangadóján - a másik a Fradi-Újpest volt - a két vidéki csapat, hogy dűlőre vigyék a vitás kérdést egymással: momentán melyikük a jobb kettejük közül? Erre persze a találkozó végéig kellett várnunk. Nos, először a hazaiak nyomatékosították a saját álláspontjukat, hiszen a 12. percben Dudás 12-13 méterről, senkitől sem zavartatva, elemi erővel bombázta kapura a labdát, amely a felső lécről vágódott a hálóba, 1-0. A vezetés után a Győr inkább a kontrákra épített, azokban volt is további veszély, amíg a Vidi támadásai meglehetősen harmatosak voltak. De nem csak ez, Andó-Szabó pár ítélete is kifogásra adott okott.

 


Azt nem tudni, hogy a szünetben Paulo Sousa, a Vidi vezetőedzője milyen hangerővel és vajon mit is mondhatott a játékosainak, de tény: a bajnokcsapat végre támadóbb szellemben játszott. Teljesen beszorult, talán önkéntelenül is átadta a játékteret a Győr, de a fölénnyel nem tudott mit kezdeni a Vidi. Ámbár az 57. percben mintha egy győri kézen csattant volna a labda, nem véletlen, hogy Alves büntetőt reklamált. Minden erejét megfeszítve küzdött, harcolt a fehérvári csapat, ám továbbra sem volt elképzelés a támadásaiban. Ez egyre inkább görcsössé és idegessé tette a játékosokat, akik újból vereséggel hagyták el a pályát, ráadásul egy presztízsmérkőzésen. Sajnálatos módon az az ember érzése, hogy ebben a szezonban nem lesz címvédés, sőt, a dobogós hely megszerzése is nehéz lesz. És akkor még nem beszéltünk a nemzetközi szereplést biztosító eredményről. Mert a jelenlegi helyzetben a Magyar Kupa-győzelemre blazírozni, hááát... Kőkemény szakmai kérdés a Vidi mostani keserves állapota.

További eredmények: Honvéd-DVTK 2-1, FTC- Újpest 3-0, Vasas-Paks 1-0, ZTE-Siófok 1-1, Haladás- Kaposvár 1-1, Kecskemét -Pápa 3-0, Pécs-DVSC 0-0. Jó lenne olvasni a Vidi játékát, de ha nincs mit...

Győri ETO-Videoton FC 1-0 (1-0) Győri ETO Park, 5500 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Kelemen, Tóth).

Győri ETO: Sztevanovics 6 - Takács 5, Stanisics 6, Djordjics 6, Szabó 5 - Dudás 6, Trajkovics 5, Pilibaitis 5, Ji-Paraná 6, Dinjar 5- Ahjupera 4. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Videoton FC: Tujvel 5 - Brachi 4, Caneira 5, Vinícius 5, Oliveira 5 - Gosztonyi 5, Mitrovics 4, Tóth 5, Sándor 4, Elek 5- Alves 4. Vezetőedző: Paulo Sousa.

Csere: Ahjupera helyett Alekszidze (74.) perc), Ji-Paraná helyett Tokody (76. perc), Dudás helyett Koltai (80. perc), illetve Sándor helyett Walter Lee (66. perc), Gosztonyi helyett Nikolics (76. perc), Mitrovics helyett Vasziljevics (84. perc).

Sárga lap: Szabó, Dinjar, illetve Brachi, Caneira, Elek, Mitrovics.

Szögletarány: 3:5 (1:3).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!