Októberben nyitják a dinnyési vasúti átjárót

Dinnyés - A Tárnok-Székesfehérvár közötti vasúti pálya rekonstrukciója hatalmas munka. A dinnyési átjáró átadása ennek része.

Kovalcsik Katalin

A dinnyési vasúti átjáró lassan örökzöld téma lesz, az átadásáról a Nemzeti  Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. kommunikációs vezetőjétől érdeklődtünk: a kapott információ szerint az átjárót ebben a hónapban megnyitják.  Amikor a múlt héten ott jártunk, a Dinnyés felőli oldalról közelítettük a vasút  és közút kereszteződését. A régi 7-es út felől egy utánfutós autó érkezett, vezetője valószínűleg nem hitt a szemének,  hogy még mindig kerülőutat  javasol a tábla és próbálkozott  a rövidebb, költségkímélőbb úton bejutni a településrészbe. Nem volt szerencséje, tolatott, visszafordult, és szembe jött velünk,  amikor Fehérvár felé igyekeztünk. Nem ő lehetett  az egyetlen, aki hónapok óta várja, hogy megnyissák az átjárót.  Amikor legelőször át akarták adni,  néhány dokumentum hiányára hivatkozva halasztották el a megnyitást. A papírozás nagy úr, az új eljárás  hónapokig tartott, hisz még mindig nincs nyitva a sorompó. A többlet üzemanyagköltségről azok tudnának beszélni, akik ezelőtt is rendszeres használói voltak az átjárónak. Az pozitívum, hogy aszfaltozott úton lehet eljutni az új vasúti megállóba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!