Blokád alá vették a Lidl fehérvári logisztikai központját is (frissítve)

Székesfehérvár - A Vállalkozások Érdekvédelmi Szervezetének Fejér megyei csoportja néhány órára blokád alá vonta a Lidl fehérvári logisztikai központját egy budapesti úgy miatt.

feol.hu

A napi.hu számolt be arról, hogy kedden a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) délelőtt fél tíztől figyelemfelhívó, szolidaritási akció keretében blokád alá helyezte a Lidl Szigetszentmiklóson, a Leshegy Ipari Parkban lévő és Székesfehérváron, az Alba Ipari Parkban lévő logisztikai központjait. Az ok egy budapesti áruház kivitelezése után elmaradt fizetés.

Munkatársaink a helyszínen járva azt tudták meg: a Vállalkozások Érdekvédelmi Szervezetének Fejér megyei csoportja néhány órára blokád alá vonta a Lidl fehérvári logisztikai központját. Akciójukkal a pesti demonstrációhoz csatlakoztak, mivel az áruházlánc egy új egységének fővállalkozói építője csődbe ment, mielőtt kifizette volna az alvállalkozókat.

A fehérvári akció szervezője, Rezsnyák Péter  lapunknak elmondta, hogy építési vállalkozóként neki is jónéhány millióval tartoznak. A figyelmet szerették volna felhívni az áldatlan állapotokra. Viszont a hazai helyzet eljutott arra a pontra, amikor egy vállalkozó hajlandó több órát fagyoskodni szolidaritásból, mások ügyéért.

A mai fehérvári akció egyébként nem volt bejelentve, mert nem szerették volna, ha az áruházlánc felkészül a történésekre. Rezsnyák Péter azt is elmondta, hogy bár Budapesten tovább folyt az akció, itt néhány óra után azért hagyták abba, mert gondoltak a kisvállalkozó fuvarozókra, illetve a nagy cégek sofőrjeire, az autón tölthető maximális időre. Ráadásul a közben megérkezett rendőrség is kilátásba helyezte az eltávolításukat, így a távozás mellett döntöttek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!