Felszentelték a lélekharangot

Székesfehérvár - Ezentúl Kisfaludon is méltó módon búcsúztathatják a közösség tagjait. Pénteken délután avatták és szentelték fel az új lélekharangot a városrész temetőjében.

Gábor Gina

A fából készült harangláb és  lélekharang a közösségi összefogás jelképe is. A Kisfaludi Polgárok Érdekvédő Egyesületének elnöke, Wollek Tiborné  elmondta: a kisfaludi polgárok tavaly önerőből márványkeresztet állítottak a temetőbe. A régi harang már sem a kereszthez, sem a rendezett temetőhöz nem volt méltó, ezért kezdtek gyűjteni az új lélekharangra. Adakoztak a kisfaludiak,  az egyházak, támogatta a  célt a városrész önkormányzati képviselője és a polgármester is. A közösségi összefogás erejéről és  a méltó búcsúhoz elengedhetetlen lélekharang szerepéről beszélt az ünnepségen Cser-Palkovics András, Fehérvár  polgármestere  és Vargha Tamás,  a terület országgyűlési képviselője. A faragott harangláb a jenői Bálint József munkája. A lélekharangot Tornyai Gábor  plébános szentelte fel. A kisfaludiaknak további terveik is vannak: jövőre a megújult ravatalozót szeretnék átadni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!