Megyei önkormányzat: elkerülhetetlen volt az adósság fölhalmozása

Székesfehérvár - Az egyik energiaszolgáltató a napokban tett közzé jelentést arról: a Fejér Megyei Önkormányzat adósságot halmozott föl, ezért a hőszolgáltatás beszüntetése is előfordulhat.

feol.hu

Az E-Star november 28-án közzé tett, 2011. harmadik negyedévi eredményeinek magyarázatában közölte: emelkedett több - főként magyarországi - önkormányzat lejárt adóssága és emiatt a társaság rákényszerülhet a Fejér megyei önkormányzat hőszolgáltatás beszüntetésére. Itt keletkezett a legjelentősebb fizetési késedelem, a fennálló tartozás nagysága elérte az 1,2 millió eurót.    
Dominkó Anita önkormányzati kommunikációs referens közleményében úgy fogalmazott: a megye az előző ciklusban is intézményei fenntartásán fáradozott, így elkerülhetetlenné vált a fűtést szolgáltató társasággal szemben az adóssága felhalmozása.  Az új önkormányzati törvény szerint a megyei önkormányzatok eddigi intézményei 2012. január 1-től a Megyei Intézményfenntartó Központ fenntartásában működnek majd, s az állam a megyei önkormányzatok intézményeivel a szállítói tartozásokat is átveszi.

A megyei közgyűlés elnöke, Vargha Tamás lapunknak elmondta: mivel az intézményekben szociális ellátottak, gyerekek vannak, bízik abban, hogy a cég nem kapcsolja le a fűtést, a tartozást pedig a januári változás után az állam rendezi.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!