Fehérvár angyalai - légzésfigyelőt, cumit kaptak a gyerekek

Székesfehérvár - A gyermekvédelmi központ és a Vigyázó Kéz Egyesület gondozottjai nagyon örültek, amikor a Hiemer-házban karácsonyi ajándékot kaptak szerdán.

Házi Péter

A fehérvári önkormányzat felkérésére idén közel  harminc vállalkozás és cég kapcsolódott a Fehérvár Angyalai  adománygyűjtő akcióhoz.  Az általuk felajánlott összegekből a Fejér Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központja és a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület a gyerekek mindennapi ellátását megkönnyítő eszközöket szerezhet be.

Olyan elhasználódott,  régóta működésképtelen tárgyak cseréjét tehetik meg az intézmények, mint például cumisüvegek, légzésfigyelő párna, hajszárító, vasaló, porszívó, CD lejátszó, de lehetőség lesz  paplanok, párnák, fürdőlepedők és törölközők vásárlására is. A Hiemer-ház báltermében szerdán Róth Péter alpolgármester köszöntötte a száznál is több gyermeket és nevelőszüleiket. Mint elmondta, közel 2,7 millió forintnyi adomány jött össze. Az önkormányzat pedig finomságokat tartalmazó élelmiszercsomagokkal lepte meg a gyermekeket. Mint elhangzott, egy állami gondozott napi ellátására mindössze 471 forintot költhetnek, ezért is különösen fontos a segítség. Deresné Tanárki Mária, a gyermekvédelmi központ igazgatója és Janó Andorné,  Vigyázó Kéz egyesület vezetője hálás köszönetét fejezte ki az adományozóknak a gyermekek és a családok nevében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!