Kézikönyv a legjobb innovációs gyakorlatokról

Székesfehérvár - Hét ország régióinak innovációs potenciálját elemezve és a legjobb gyakorlatokat kiválasztva kézikönyvet készítettek egy csütörtökön lezárt nemzetközi projekt résztvevői.

Klecska Ernő

A FIDIBE for Innovation elnevezésű,  a fehérvári székhelyű Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. vezette konzorcium által végrehajtott nemzetközi projektben hét ország kilenc szervezete vett részt.  Magyar, szlovák, szlovén, olasz, görög, horvát és erdélyi fejlesztési ügynökségek, önkormányzatok, egyetemek illetve innovációs és technológiai központok dolgoztak - mondta Sebestyén Csaba, a fejlesztési zrt. vezérigazgatója.
A 2009 nyarán Székesfehérváron indult program 2,2 millió eurós támogatást nyert el a dél-kelet európai térség versenyképességének javítására. Temesvári Balázs, a KDRFÜ ügyvezetője az egész napos, közel 150 fő részvételével megrendezett szakmai fórumon kiemelte: harmonikus együttgondolkodás valósult meg a projektben, amelynek eredményei hozzásegíthetik a régiót ahhoz, hogy a 2014-2020-as időszakban sikeres legyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!