A Sapa-farm lemaradt a rájátszásról, de így is fejlődött

Székesfehérvár - Nem jutott be a Mol Liga rájátszásába a Sapa Fehérvár AV19 farmcsapata, pedig sokáig jól állt a szénája Kóger István együttesének. Tragédia nincs, lehet még feladat a szezonban.

Bobory Balázs

Az utolsó, Csíkszereda elleni hazai győztes mérkőzéstől eltekintve gyengén hajrázott a Mol Ligában a fiatal fehérvári együttes, így az éppen fordított utat bejáró Steaua Rangers megelőzte a kék-fehéreket, és várhatja a playoffot.
- Persze, bosszant, hogy nem játszhatunk a rájátszásban, hiszen előzetesen ezt a tervet tűztük ki magunk elé - kezdte Kóger István, az együttes mestere. - Másrészről viszont büszke vagyok a játékosokra, hiszen hazai környezetben eredményesen hokiztak, minden ellenfelet legyőztek, azonban idegenben nem ment a játék. Azt is el kell mondanom, hogy ebben a szezonban az EBEL-keretből sem várhattunk sok segítséget a rengeteg sérülés miatt. A fiatalok megpróbáltak élni a lehetőséggel, és biztos vagyok benne, hogy sok tapasztalatot szereztek.
Az igazi fokmérő az lenne, ha néhány, saját nevelésű játékos hamarosan az osztrák ligában kergethetné a pakkot.
- Hiába van valaki ott az EBEL-keretben, edzésen nehéz felvenni azt a ritmust, megmutatni, mit is tud valójában - folytatta Kóger.  - Sajnálom, hogy néhány fiatal nem kapott  lehetőséget az alapszakasz utolsó meccsén, Bécsben, így az idősebbek többet pihenhettek, néhány tehetség pedig bizonyíthatott volna. Meg kell adni a lehetőséget az ifjaknak, csak így válhatnak meghatározó játékossá.
A keret számára még nem ért véget a szezon, hiszen  sor kerül a Magyar Kupára és természetesen az ob I-es bajnokságra, de még nem tisztázott, hogy ezekből a feladatokból mekkora részt kell vállalnia Kóger István együttesének. Az biztos: senkinek nem tenne jót, ha január közepétől csak edzenie kellene.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!