Szmog - Fehérváron délelőtt javult a levegő minősége

Székesfehérvár - A hétvégén ismét megemelkedett a levegőben a szálló por koncentrációja, a fehérvári mérőállomás adatai szerint a levegő erősen szennyezett volt, de hétfő délelőttre jelentősen javult a helyzet.

feol.hu

A legfrissebb mérési adatok szerint jelentősen javult a levegőminőség, a szálló por koncentrációja csökkent, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség adatai 38,2 PM10 értéket mutatnak, ami jónak minősül.

Reggel

Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat hétfő reggel 7 órás adatai szerint a PM10 (a szálló por köbméterenkénti mennyisége) 62,7-es értéket mutatott, ami a szennyezett kategóriába tartozik. Szmogriadó nincs, de nem árt odafigyelni, különösen a veszélyeztetett kategóriába tartozóknak.
Az Országos Környezetegészségügyi Intézet adatai szerint Fehérváron kifogásolt a levegő minősége, s ma is a határérték feletti szálló por (PM10) szennyezettség várható.

Részletes légszennyezettségi adatok ide kattintva!

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet adatai ide kattintva érhetők el!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!