Fogathajtás: fedeles finálé Fehérváron

Székesfehérvár - A hét végén a Kunos Lovardában rendezték meg az országos fedeles fogathajtó-bajnokság harmadik fordulóját. A megyei hajtók közül a kálozi Semjén Attila aranyérmet szerzett.

V. Varga József

Az országos téli fedeles fogathajtó-bajnokság 2011-2012-es szezonja a múlt év novemberében kezdődött Újhartyánban, az egyes fordulókat Debrecenben, Kisbéren, Miskolc-Szirmabesenyőn és Székesfehérváron bonyolították, bonyolítják le. Fehérváron, három versenyen gyűjthettek pontokat az A és B kategóriás kettes, a C kategóriás egyes, kettes és négyes, illetve a póni egyes, kettes és négyes fogatok hajtói.

Nézzük a szombati eredményeket, az első helyezettek és a megyei hajtók szempontjából. Egyes fogat: 1. Kun Andrea (Jászberény). Kettes fogat, A és B kategória: 1. Niesz Gábor (Tahitótfalu), 3. Horváth Árpád (Adony). Kettes fogat, C-kategória: 1. Semjén Attila (Káloz).

 A három székesfehérvári fordulót tekintve összesített végeredményt is hirdettek a Kunos Lovardában - a Fejér megyei hajtók közül hárman végeztek a legjobb tíz között. Kettes fogat, A, B és C kategória: 1. Niesz Gábor (Tahitótfalu), 3. Horváth Árpád (Adony), 6. Semjén Attila (Káloz), 7. Penzer László (Seregélyes).

A téli fedeles bajnokságból még két forduló van hátra: március 4-én a debreceni, valamint március 10-én a miskolc-szirmabesenyői. Az országos döntőt március 24-én a Pest megyei Újhartyánban bonyolítják le, a fináléban csak az előző versenyeken kvalifikációs pontokat szerző versenyzők indulhatnak. Pleizer József, a Fejér Megyei Lovassport Szövetség fogathajtó szakágának vezetője szombaton még nem tudta megmondani, hogy Fejér megyét kik képviselhetik (ki képviselheti) majd az országos döntőn.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!