Knizse: a fehérvári költségvetés alapjaiban elfogadhatatlan

Székesfehérvár - A város idei költségvetése nem ad választ a városlakók egyre elviselhetetlenebb mértékű rezsiköltségeinek mérséklésére, a közüzemi tartozások kezelésére - hangzott el egy pénteki, MSZP-s sajtótájékoztatón.

Házi Péter

A kormányzati gazdaságpolitikának köszönhetően csökkenő jövedelműek támogatására semmilyen érdemi intézkedés nem szerepel a költségvetésben - fogalmazott Knizse Gyula, MSZP-s városi képviselő sajtótájékoztatóján. A politikus felháborítónak tartja, hogy a Fidesz továbbra is támadja a fehérvári panelprogramot a hitelfelvétel miatt. Pedig a korszerűsítésnek köszönhetően harminc százalékkal csökkent a távfűtött lakások energiafelhasználása.
- A felújítások eredményeként  ráadásul a mostani gyakorlattal ellentétben nem Simicska Lajos és Nyerges Zsolt cégei, hanem helyi vállalkozók jutottak megrendeléshez - tette hozzá Knizse Gyula, aki kiemelte, az elmúl években érdemi javaslatokat fogalmaztak meg a költségvetéssel kapcsolatban, a mostani büdzsé viszont alapjaiban elfogadhatatlan az MSZP számára, ezért nem tettek módosító javaslatot, s nem is szavazták azt meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!