Várkörúti gyilkosság: nincs ítélet

Székesfehérvár - Mégsem hirdetett ítéletet csütörtökön a fehérvári törvényszéken Morócz Emil tanácsa. A Várkörúton történt gyilkosság ügyében ugyanis a bizonyítási eljárást újra megnyitják.

Szabó Zoltán

Az  ítéletet vártuk tegnap a  megyei bíróságon, ám az elmaradt, pedig hétfőn már a perbeszédek is elhangzottak. Morócz Emil bíró azonban  bejelentette: a bizonyítási eljárást újra  megindítják, folytatódik a tárgyalás a várkörúti gyilkosság ügyében. A következő, március 19-i tárgyalásra két tanút idéznek. 

Az előzményekről, az ügyről többször beszámoltunk.  2010. május 26-án holtan találták várkörúti lakásában  K.T.-t.  A férfit több mint húsz szúrás, sérülés érte, és noha  a gyilkosságot megpróbálták  rablótámadásnak álcázni, az ügyészség  az áldozat lányát, K. Krisztinát  és  barátját, B. Rolandot  vádolja, előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel.  Az ügyben több tárgyalást tartottak, szakértőket, tanúkat hallgattak meg.  E héten, hétfőn már a perbeszédek is elhangzottak. A  megyei főügyészség fenntartotta a vádat, és B. Rolandra tettesként, K. Krisztinára pedig bűnsegédként végrehajtható fegyházbüntetést kért. A vádlottak ügyvédei ugyanakkor  úgy vélték, az eddig bemutatott bizonyítékokra nem lehet megalapozott döntést  hozni.  A bíróság bejelentette: csütörtökön ítélet hirdet. Mégsem hirdetett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!