Győztes főpróba a Viditől, a Debrecenre készülve

Győr - A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe jutott a Videoton FC csapata, miután a negyeddöntő visszavágóján, Győrben is 1-0-ra győzött, s összesítésben 6-1-es gólaránnyal, kettős győzelemmel ment tovább. A Győr elleni siker a Debrecen elleni, a vasárnapi szuperrangadó főpróbája volt.

Matók János

A lényegi kérdés, a továbbjutás már a fehérvári mérkőzésen eldőlt, amikor a Vidi 5-1-re kiütötte a Győri ETO csapatát. A visszavágó így formalitásnak tűnt, de természetesen arról szó sem volt, hogy a felek kifutnak a gyepre, s gyakorolnak majd egy jót. Hiszen azért a presztízs csak presztízs valahol, főleg a Győr és a Videoton esetében. Arról nem beszélve, hogy a Rába-partiak nem tettek le a bravúrról, arról, hogy hazai pályán ledolgozzák jelentős hátrányukat. Ám ez a tervük már a 11. percben dugába dőlt: Mitrovics emelt pontosan Perics fejére, aki 8-9 méterről fejelte kapura a labdát, ami a bal oldali lécet súrolva landolt a hálóban, 0-1. Ezzel a Vidi - Tujvel - Brachi, Vaskó, Vinícius (Apostolopoulos), Szolnoki - Tóth (Hector), Mitrovics - Gyurcsó (Margitics), Kovács, Evandro - Perics, vezetőedző: Paulo Sousa - összesítésben már 6-1-re vezetett. Sőt, a 20. percben Brachi szabadrúgását Sztevanovics a bal felső sarok elől tornászta ki szögletre. Ezt követően a Vidi magabiztosan őrizte az előnyét, de az is tény, hogy a Győrnek több gólszerzési lehetősége is volt, Ji-Parana, Alekszidze és Babics révén. A szünet után is jobbára az ETO támadott többet, de hasztalan, s ezt látván a maroknyi győri közönség - összesen úgy 4-500 néző, közöttük 100 Vidi-fanatikus volt jelen - hangosan méltatlankodott csapata gyenge játéka miatt, s a menesztett edző, Csertői Aurél nevét skandálta. Akit Pintér Attila váltott a kispadon, s a Siófok elleni bajnokin győzelemmel mutatkozott be.  Telt, múlt az idő, amely nem a Vidit sürgette, a Győr viszont erőtlenül próbálta bevenni a vendégek kapuját. Közben Paulo Sousa egyenként lecserélte azokat a játékosokat, akikre minden bizonnyal a Debrecen elleni vasárnapi rangadón is számít. A találkozó végeredménye nem változott, a Vidi Perics góljával 1-0-ra nyert, s készülhet majd a Magyar Kupa elődöntőjére, ahol az az MTK lesz az ellenfele, amely csapat a Békéscsabát kétszer is 3-0-ra győzte le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!