Teljes gyógyulást ígérnek Zorkának, ha kijut Németországba

A székesfehérvári család egy ismerőse kereste meg lapunkat azért, hogy hátha tudunk segíteni Zorkán, illetve a családján. A hét éves kislány három és fél éve áll harcban a rákkal.

B. Kiss László

Zorka látszatra nem sokban különbözik a többi hét évestől.  Pedig mérhetetlen mennyiségű szenvedést kellett eltűrnie az elmúlt három és fél esztendőben. Akkor derült ki ugyanis, hogy 15 centiméteres daganat van a hasában. Műthetetlen volt - olvasható azon az internetes  honlapon, amely részletesen ismerteti a kislány betegségének történetét. Túlélési esélye húsz százalék volt,  elsőként  hosszadalmas és fájdalmas  kemoterápia következett. Ezt követően Zorka őssejt transzplantáción esett át, a tőle korábban levett őssejteket ültették vissza. Majd  2009 márciusában  kezdődött a sugárterápia. Huszonkét alkalomra lett előjegyezve. Ezt is kibírta.



Anyukája, Ágnes szerint a gyerekek többet kibírnak mint a felnőttek, mert  káros szenvedélyek által  még nem rongálták  a szervezetüket.
De még ekkor sem volt vége. Újabb kezelés következett. Ez fél évig tartott, a legenyhébb volt mind közül, de a mellékhatások itt is jelentkeztek. Már éledni kezdett a remény, hogy Zorka meggyógyult, amikor a betegség minden tünet nélkül  újra támadt. Tavaly júliustól újra kezdték a kislánnyal a kemoterápiát. Ősszel pedig  idegen donortól származó  csontvelő átületetést hajtottak végre rajta. Az édesanya azonban  változatlanul aggódik, a csontvelő kilöködésétől tart.  Egy németországi klinikán most akár teljes gyógyulást ígérnek Zorkának.  Az anya egyedül neveli gyermekét, akinek betegsége miatt nem tud  munkát vállalni. Alapítványoknál próbálkozott, de - mint mondja - nem kapott segítséget.  Zorka magántanulóként végzi az elsőt. Abban a reményben, hogy Liza, a mostanában kapott kisnyuszija ismert jószág lesz, a kislány  örömmel állt lapunk fotósának a gépe elé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!