Kibic nélkül nincs is kártyaparti

Székesfehérvár - A vártnál ugyan kisebb létszámú, de lelkes csapat gyűlt össze 13-án, pénteken az Első Magyar Snapszerbajnokság megyei elődöntőjén.

Kocsis Noémi

Pordán Miklós gyerekkorában Cecén verte a blattot, ma szomszédjával jönnek össze rendszeresen kettes snapszert játszani. Mint mondja, mindketten lábproblémákkal kínlódnak, egy kis kártya kedvéért azonban erőt vesznek magukon Miklós pedig általában nyerni szokott, igaz, nem is pénzben játszanak, hanem a kártyások szokott tarifájában, a bunkóban, vagyis felírásra. De mit szólnak mindehhez az asszonyok?

- Szerencsére megértőek, elviselik ezt a kis hibánkat – mosolyog a versenyre érkezett férfi, aki a kérdésre, szerencsés-e a szerelemben, vagy a pénzügyekben, aki a kártyában igen, az ötvenes férfi a fejét ingatja, jelezve, ez sajnos nem így működik.

-Gyerekkoromban kezdtem én is kártyázni, apámmal játszottunk sokat – meséli a férjével Lovasberényből érkezett Szemesné Ica. Ők családon belül négyes snapszeroznak, Ica kezdőnek mondja magát, de azért megfér a két dudás egy csárdában, nincs belőle probléma, ha egyik, vagy másik páros sorozatban nyer. Ő is magát megpróbálni érkezett a viadalra.

A székesfehérvári elődöntőre nemcsak a királyok városából, de Alapról és Várpalotáról is érkeztek játékosok. Mint Táncsics Péter, a Magyar Snapszer Szövetség tagja, a helyi elődöntő lebonyolítója elmondta: helyszínenként úgy 50-100 ember szokott összegyűlni, így itt kis csalódást okozott a mérsékelt érdeklődés, ám az ősz folyamán sorra kerülő további területi versenyeken az is „ringbe” szállhat még a tízmilliós fődíjért és a magyar snapszerbajnok megtisztelő címért, aki csak most értesül a bajnokságról. Tegnapelőtt Fehérvárrról négyen kerültek be az októberi országos döntőbe, ahová több, mint 120 versenyzőt várnak majd az asztalok köré: a megyét ott Szabó Tibor, Porodár Miklós, Földvárszky István és Németh Sándor képviseli majd. Mint a szervező hozzátette: az elődöntő állását befolyásoló végső partikat már kibicek sora követte –nélkülük talán nincs is kártyaparti – így lehet bizakodni abban, hogy az őszi versenyeken közülük többen már nem csak szemmel követik majd a játékot, de be is szállnak egy partiba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!