U18-as jégkorong ifjúsági vb - Vereség, Ukrajnától is

Székesfehérvár - Tegnap büntetőkkel maradt alul az U18-as ifjúsági divíziós I jégkorong-világbajnokságon a magyar válogatott, ma Ukrajna legjobbjai voltak az ellenfelek.

Silye Sándor

A második nap első mérkőzésén a lengyelek ismét nagy pofonba szaladtak bele, ezúttal a kazahok páholták el őket 7-1 (4-1, 0-0, 3-0)-ra. Utána  - nem volt jó jel a magyarok számára - a fehéroroszok 5-1 (2-0, 3-0, 0-1)-re verték az első nap büntetőkkel a házigazdákat legyőző osztrákokat. Ezután következett az ukrán-magyar mérkőzés, azok az ukránok voltak az ellenfeleink, akik a kazahoktól az első nap szintén hosszabbítást követően szenvedtek 5-4-es vereséget.  



Csak fél percet kellett várni az ellenfél első góljára, Zakarov gyorsan beköszönt, 0-1. Aztán 3 perc alatt 6 perc kiállítást szedtek össze fiaink, egyszerre hárman ültek a bünetőpadon. Kiegészült a csapat, de jött az újabb ukrán találat, Bondarenko helyezte a pakkot Vay kapujába, 0-2. Időt is kért Thurston kapitány, vajon használtak a tanácsai? Magukhoz tértek a fiúk, de több gól már nem esett ebben a szakaszban.
 
A második 20 perc is ukrán góllal kezdődött, igen, erre sem kellett sokat várni, csupán 39 másodpercet, 0-3. Le is hozták Vayt, Ágoston váltotta a kapuban a magyar portást. Pedig nem játszott rosszul válogatottunk, bár tény, azok az átadások, amelyek jó lehetőségben találták volna a társat - ha csak néhány centiméterrel is -, de rendre hosszabbak voltak, így a veszélyes helyzetek elmaradtak. De az is igaz, az ellenfél gyorsabb volt, kombinatívabban, ötletesen jégkorongozott. A 25. percben Nagy betalált, de nem adták meg a gólt. A 28. percben emberhátrányban megkaptuk a negyediket, újra Zakarov volt eredményes, 0-4. Volt sok magyar emberelőny, de még helyzetig sem jutottak a srácok. Na végre, a 40. percben előnyben Vincze betalált, 1-4.

A záró 20 percben 5 percet kellett várni az ukrán gólra, Komarcsev szakított a korábbi 1 perces hagyománnyal, 1-5. Az 57. percben Arany szépített, 2-5.  kettős emberelőnyben Ritó tette elviselhetővé a végeredményt, 3-5.

Pénteken szünnap, szombaton 19.30-tól Fehéroroszország lesz az ellenfél.

Magyarország-Ukrajna 3-5 (0-2, 1-2, 2-1)

Székesfehérvár, 500 néző, vezette: Benvegnu, Lazzeri, Yamaguchi.

Magyarország: Vay -  Léránt, Korbuly, Kocsis, Vincze 1, Ritó -  Kiss, Reiter, Dósa (1), Könczei, Fliszár -  Arany, Pados, Hamvai, Sebők, Nagy  - Szaller, Schmál, Bata, Majoross, Gágyor, Ágoston, szövetségi kapitány: Eric Thurston.

Ukrajna: Zakarcsenko -  Sircsenko, Diki, Zakarov 2, Martysko 1 (1), Csernyisenko (1) -  Kuzmenko, Skrypets, Cserdak, Petrangovszkij (1), Komarcsev 1 - Ignatenko, Zabulonov, Kutsevics, Bondarenko, Bojkov -  Varyvoda, Kuzmik, Makorevics, Korzh, szövetségi kapitány: Alekszander Godinyuk. 

Kiállítások: 18 illetve 22 perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!