Közlekedési információk a hétvégére

A rendőrség honlapján a közlekedőket segítő információkat tett közzé a május 18-20-i hétvégére vonatkozóan.

feol.hu

A meteorológiai előrejelzés szerint szombaton főleg a Dunántúlon szűrhetik fátyolfelhők, máshol néhol gomolyfelhők a napsütést, csapadékra sehol sem kell számítani. Vasárnap száraz, napos, nyáriasan meleg időre van kilátás, több helyen 25°C fölötti csúcsokkal.

Az M0 autópályán - a már évek óta épülő 1-28 km szelvények építési munkálatai miatt - folyamatos és szakaszos forgalomterelésre és 80 km/h sebességkorlátozásra kell számítani. Figyeljék a közúti jelzéseket!

Az M1, M3 és M7 autópályákon a szakaszosan előforduló javítási és ellenőrzési munkákat a pénteken befejezték, a hétvégén korlátozás nem várható.

Az M6 (Duna Autópályán) szakaszosan, jól kitáblázott terelés mellett útjavítást végeznek 2012. május 25-ig. Figyeljék a közúti jelzéseket!

Az M5 autópálya jobb pályatest (Kecskemét felé vezető oldalról) az 53+250 – 59+850 méterszelvények között átterelés mellett  felújítási munkák kezdődtnek 2012. május 19-én. Sebességkorlátozás lép életbe.

A felsoroltak tájékoztató jellegűek. Esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásokra, terelésekre, útlezárásra is kell számítani!   

 A román hatóságok által bevezetett ellenőrzés a teherforgalomba vezethet akár 60 perc várakozáshoz kilépő irányban, továbbá zavarhatja az átkelőhelyek személyforgalmát elsősorban Nagylak, Gyula, Ártánd, Csengersima közúti határátkelőhelyek esetében.

Németországban és Ausztriában május 17. ünnep és egyben munkaszüneti nap (Áldozócsütörtök), így sokan a vendégmunkások közül a hosszúhétvégén, esetleg összekötve a következő heti Pünkösddel szabadságra mentek. Azok a vendégmunkások, akik csak a hosszú hétvégére utaznak haza, elsősorban vasárnap délután növelhetik kismértékben a belépő személyforgalmat, főként a szerb határszakasz közúti határátkelőhelyein. 

Csongrád megye

Röszke közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban kilépő irányban várható péntektől szombat estig 30-60 perc várakozás.

Nagylak közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban kilépő irányban a román hatóságok által bevezetett ellenőrzés miatt folyamatosan lehet akár 60 perc várakozás kilépő irányban, továbbá szombaton 14 órától 22 óráig ez 60-90 percre növekedhet.

 Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban kilépő irányban péntek 16 órától szombat 22 óráig 180-240 perc várakozás alakulhat ki. Vasárnap 22 órától hétfő 12 óráig szintén a teherfogalomban belépő irányban 60 perc várakozás alakulhat ki.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen várható forgalomtorlódás a teherforgalomban péntektől szombat 22 óráig kilépő irányba, melynek mértéke akár 120-180 perc is lehet, az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől függően. A személyforgalomban péntektől vasárnapig délelőtt kilépő irányban, míg délután belépő irányban, alakulhat ki várakozás, melynek mértéke a 30-60 percet elérheti.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen, péntektől vasárnapig délelőtt kilépő irányban, míg délután belépő irányban, alakulhat ki várakozás a személyforgalomban, melynek mértéke a 30-60 percet elérheti.

Csengersima közúti határátkelőhelyen, péntektől vasárnapig délelőtt belépő irányban, míg délután kilépő irányban, alakulhat ki várakozás a személyforgalomban, melynek mértéke a 30-60 percet elérheti.

A személyforgalomban közlekedőknek, alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon.

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (RRI)

A légi közlekedést, a járatok indulását és érkezését befolyásoló munkabeszüntetésről, egyéb eseményről nincs információ.

Az érintett határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében.

Az utasok ide kattintva napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről.

Közlekedésbiztonsági figyelmeztetés

A kirándulóhelyek, tavak környékén nagyobb gyalogos és kerékpáros, valamint a motorkerékpáros forgalommal kell számolni. Vigyázzanak a közlekedő partnerekre is – hívta föl a figyelmet az ORFK.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!