Dunaújváros

2015.07.22. 18:07

Skicc: ismét határtalanul - Pénteken indul a nemzetközi alkotótábor Dunaújvárosban

Dunaújváros - Kilenc ország 21 alkotóját várják a Skicc Művészeti Egyesület harmadik nemzetközi alkotótáborába, a Dunaújvárosi Főiskola csónakházába.

Szabó Szabolcs

- Ez lesz a Skicc Művészeti Egyesület hetedik nyári alkotótábora és egyben a harmadik, amely elé már kitehetjük a nemzetközi jelzőt is, hiszen ezúttal számos tehetséges külföldi művész is elfogadta meghívásunkat. A tábor egy kis belső megnyitóval pénteken délután indul, ám az alkotókat szeretnénk bemutatni egy hivatalos megnyitó keretében is az érdeklődőknek. A dunaújvárosi Klub Hotel nagylelkű felajánlásának köszönhetően a szállóban állandó kiállítóhelyet kap a Skicc, így július 28-án, jövő héten kedden e kiállítóteret és az idei tábor csapata is együtt mutatkozhat majd be a nagyközönségnek - mondta el megkeresésünkre a Skicc Művészeti Egyesület vezetője, egyben a nemzetközi alkotótábor szervezője Pats József, aki alkotógárdáról is beszélt a DH-nak: - Kilenc ország Románia, Ausztria, Olaszország, Anglia, Dél-Korea, Ukrajna, USA, Horvátország, Magyarország huszonegy művésze dolgozik majd együtt a Dunaújvárosi Főiskola csónakházában egészen augusztus 9-ig. A tábor ezúttal is a Határtalanul címen fut majd és a terveink között szerepel, hogy az itt készített munkák Dunaújvárosban és az ország több pontján is láthatóak lesznek az ősszel. Az utóbbi évekhez hasonlóan idén is nagyon komoly munka volt előteremteni a táborhoz szükséges anyagi forrásokat. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően találtunk forrásokat és támogatóink sokat segítettek.

Lichner Barbara alkotás közben a Skicc tavalyi táborában.  Fotó: Ady Géza

Külön köszönettel tartozunk a Dunaújvárosi Főiskolának, amely annak idején befogadta a Skicc csapatát és azóta is támogatja kezdeményezéseinket, rendezvényeinket. Építkezünk, igyekszünk, évszámot nem szívesen mondok, de nagyon rég volt már ilyen sok tehetséges alkotó felvonultató nemzetközi tábor Dunaújvárosban fogalmazott a Skicc vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!