Itt a nyár!

2024.06.29. 14:00

A magyar fiatalok többség csak pihenne, amikor nyaral

Az Y generáció tagjai fáradtak, többségük másra sem vágyik, minthogy pihenhessen és lazíthasson, amikor nyaral, de a Z generáció felnőtt tagjainak háromnegyede is erre vágyik leginkább – mutatják a Kiwi.com friss, reprezentatív felmérésének adatai.

Feol.hu

Kevesen fókuszálnak nyaraláskor az önmagukhoz kapcsolódásra

Fotó: Illusztráció/pexels.com

A Kiwi.com Magyarországon és a régió több országában 18 és 37 év köztieknek tette fel azt a kérdést, miért szeretnének idén utazni. A reprezentatív felmérés eredményei alapján úgy tűnik, hazánk fiataljai – és köztük is különösen a nők – elfáradtak: toronymagasan a pihenés, a kikapcsolódás a legfőbb cél, amire vágyunk. 

Ez szorosan összefügg azzal, hogy minden második magyar fiatal konkrét célok nélkül vág bele a pihenésbe. Semmittevésre vágyik és spontán csak élvezni azt, amit a helyi élet hoz. Ez egyébként a cseh és a szlovák fiatalokra még inkább jellemző. A felmérést végző cég korábban mindig úgy találta, hogy nálunk különösen nagy a kulturális éhség, idén azonban csak nagyjából minden második magyar fiatalnak szempont, hogy új helyeket és kultúrákat fedezzen fel nyaralás közben.

A Z generáció (1995-2009 között szültetettek) felnőttjeinek kicsit kevesebb, mint a fele vágyik arra, hogy kapcsolódjon a természettel, míg 34 százaléka nyüzsgő nagyvárosokba utazna nyaralás alatt. Az Y-ok (1982—1994 között születettek) 46 százaléka természet, míg 23 százaléka a nyüzsgő nagyvárosok mellett teszi le a voksát. Az önmagával való kapcsolat elmélyítésére csak nagyjából minden harmadik válaszadó fog fókuszálni nyaralás közben.

Ön már tudja hová utazik az idén?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában