Kroos búcsújáról is beszélt

2024.06.14. 11:31

Király Gábor szívesen húzna kesztyűt a következő Eb-re

Az Európa-bajnokság történetének korrekordját jelenleg még Király Gábor tartja, de ezt a portugálok rutinos hátvédje Pepe jó eséllyel hamarosan megdöntheti az idei tornán. A magyar válogatott egykori kapusa büszke rá, hogy be tudta írni magát az Eb-k történetébe, és nem bánja, ha megdöntik a rekordját. A 108-szoros magyar válogatott legenda Eb után visszavonuló Toni Kroos búcsújáról is beszélt.

MW

Király Gábor

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Király Gábor 40 éves és 86 napos volt, amikor a 2016-os Eb nyolcaddöntőjében többek között egy óriási védést is bemutatott Kevin De Bruyne lövésénél, ám végül az erejével elkészülő magyar válogatott 4-0-ra kikapott Belgiumtól. Ezzel a mai napig a szürke mackóalsójáról is ismert szombathelyi kapuslegenda tartja az Európa-bajnokság történetének pályára lépési korrekordját, ami azonban hamarosan megdőlhet – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

KROOS, Toni
Toni Kroos a Herzogenaurachban tartott edzésen
Fotó: Szilágyi Anna / Forrás: MTI/EPA

Még beállna a következő Eb-re

A portugálok elnyűhetetlen középső védője, a Real Madrid korábbi, kemény belépőiről is ismert sztárja, Pepe már 41 is elmúlt, és a Portóból még mindig ott van a válogatottban. A 2016-os Eb-t nyerő portugál csapat oszlopa az idei tornán minden bizonnyal megdönti Király Gábor rekordját, de a magyar kapuslegenda ezt egyáltalán nem bánja.

Szokták mondani, hogy a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket. Szóljanak, és edzésbe állok, hátha a következő Eb-re még odaférek!

– reagált poénosan Király Gábor a a Magyar Nemzet ama felvetésére, hogy veszélyben van az Eb-rekordja. 

Fizikailag már nem biztos, hogy bírnám azt a terhelést. Örülök, hogy be tudtam kerülni az Európa-bajnokság történetébe ezzel a rekorddal, de ha valaki megdönti, annak az nem egy ajándék lesz, hanem keményen megdolgozott érte, ebben biztos vagyok

– mondta el a válogatott egykori játékosa, aki bizakodva várja a magyar válogatott szereplését az Eb-n, de azért jelezte, hogy Németország, Svájc és Skócia ellen nagyon kemény dolga lesz Marco Rossi csapatának.

Kroosnak nem kell Aranylabda

Király szerint a magyar csapat erőssége a csapategység, amely megalakulásában Marco Rossi nagy szerepet játszott, a válogatottól pedig reméli a kiegyensúlyozott A csoportból való továbbjutást – írta meg az Origo

Nem olyan csoportba kerültünk, mint 2021-ben, amikor sokan esélytelennek tartották a csapatot előzetesen. Németország kiemelkedik, de Skócia és Svájc hasonló kategóriába esik. A skótok stabilak és a fizikailag erősek, a svájciaknál pedig több nagy játékosnak a mostani lehet az utolsó Eb-je, ezért külön veszélyesek. Saját tapasztalatból is tudom, hogy ilyenkor extrán motivált az ember, hogy megragadja az utolsó esélyt valami emlékezetesre

– fejtette ki Király Gábor, aki a németek legnagyobb sztárjáról, az Eb után visszavonuló Toni Kroosról is ejtett néhány gondolatot. Király már fiatal korában is látta Kroosban a tehetséget és az alázatot, amikor a Bayer Leverkusenben csapattársak voltak 2009-ben.

Épp a minap beszélgettem René Adlerrel, aki akkoriban a csapat kezdő kapusa volt, hogy Toni pályafutása milyen szépen kifutotta magát. Nem voltak botrányai, nem lett belőle celeb, a pályán és azon kívül is ugyanolyan: nem vágyik a rivaldafénybe, alázatos és szerény

– mondta el Király, aki szerint világbajnoki címtől és hat BL-arannyal a német középpályás a legnagyobbak közé emelkedett, és nem kell hozzá az Eb-győzelem, hogy mindig emlékezzenek rá az emberek.

Van sok olyan bajnok, akiről évekkel később már azt sem tudják, hogy kicsoda, de ő nem ilyen. Toni Kroosról mindenki tudni fogja, hogy ki volt, akár lesz Aranylabdája, akár nem

– zárta gondolatait a magyar kapus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában