Van miben bízni, Németország ellen erősebbek leszünk

2024.06.17. 07:02

Habár a svájciak utolsó gólja még fájhat, a németek ellen most kell felvenni a kesztyűt

Sajnos ismét eljött a számolgatások ideje, hiszen a magyar labdarúgó-válogatott 3–1-es vereséget szenvedett Svájc ellen az Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában. Marco Rossi csapatának még van esélye továbbjutni a nyolcaddöntőbe, de a kétgólos különbségű vereség könnyen lehet, hogy a csoportkör végén a kontinenstornától való búcsút jelentheti a nemzeti tizenegynek.

MW

A magyar csapat a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Svájc mérkőzés után a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 15-én. Svájc 3-1-re győzött

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A gyenge első félidei produkció miatt a magyar labdarúgó-válogatott 3–1-es vereséget szenvedett a svájci csapattól a németországi Európa-bajnokság A csoportjának kölni mérkőzésén. Látva a mieink Svájc elleni teljesítményét, és mellétéve a németek 5–1-es, meggyőző sikerét Skócia ellen, van okunk az aggodalomra a soron következő szerdai mérkőzés előtt a házigazda Németország ellen – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. Bár ne gondoljunk a legrosszabbra, de egy esetleges újabb kudarc esetén nagyon fájhat a végelszámolásnál a svájciak hosszabbításban szerzett találata.

A gólkülönbség döntő lehet 

A csoportok első két helyezettje kerül a nyolcaddöntőbe, és mellettük még a négy legjobb csoportharmadik. Négy pont elég lehet a továbbjutáshoz, három ponttal viszont már sok múlik a gólkülönbségen is. Emiatt pedig nagyon sokat számíthat még az, hogy Svájc 3–1-re győzte le a magyar csapatot , miután Willi Orbán rossz helyre fejelte a labdát a 93. percben. Ha a németek ellen a papírforma szerint pont nélkül maradunk, akkor már csak három pontot szerezhetünk az utolsó meccsen Skócia legyőzésével, viszont ebben az esetben a gólkülönbségünk nem biztos, hogy elég jó lesz ahhoz, hogy a harmadik helyezettek rangsorában továbbjutásra álljunk. 2016 óta bonyolítják le ebben a rendszerben az Eb-ket, azóta egyedül Ukrajna tudott továbbjutni három ponttal és negatív gólkülönbséggel.

 Jelenleg mi mínusz kettőn állunk, ami a németek ellen tovább nőhet, ha nem szerzünk bravúrpontot. Marco Rossi ugyanakkor bízik a csapatában, és egyelőre nem a gólkülönbség miatt aggódik.

Fel kell venni a kesztyűt

Temetni még nem kell a válogatottat, hiszen az elmúlt két évben bőven rászolgált Marco Rossi együttese arra, hogy lehessen hinni benne – írta meg a Magyar Nemzet. Gondoljunk csak az előző Európa-bajnokságra, ahol a Portugália ellen 3–0-s vereséggel kezdett a válogatott, aztán a franciák ellen bravúros döntetlen következett, majd a németek ellen mindössze hat percen múlt a továbbjutás. Nagy különbség, hogy akkor, abban a halálcsoportban senki sem várt semmit a magyar válogatottól, most viszont már vannak elvárások a magyar csapat irányába, és a csoport sem tűnt annyira lehetetlen feladatnak, mint három éve

– Hat pontot lehet még szerezni, de most jön a legnehezebb meccsünk. Ez a csapat az utóbbi években már megmutatta, hogy partiban lehetünk a németekkel. Egymásért küzdve ilyen csapatok ellen is felvehetjük a kesztyűt, úgyhogy pozitív vagyok a meccsel kapcsolatban – mondta el a dél-koreai Ulszan Hyundai csatára, Ádám Martin, aki a 2021-es Eb-n még nem volt ott a válogatottban, de a 2022-es Nemzetek Ligája sorozatban mindkét németek elleni győztes találkozón szerepet kapott.

Jó hír lehet Marco Rossi számára, hogy két sérült játékosa, Loic Nego és Callum Styles vasárnap már labdával edzettek. Korai lenne elkiabálni, de Németország ellen talán már pályára léphetnek, s különösen Nego játékára lenne szükség. A magyar válogatott szerdán 18.00-tól Németország ellen Stuttgartban folytatja szereplését az Európa-bajnokságon. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában