Gazdaság

2009.07.24. 02:28

Szociális boltok (is) nyíltak a megyében

Székesfehérvár, Bicske - A fővárosban indultak, majd vidéken is egyre-másra nyíltak a Magosz által kezdeményezett szociális boltok, ahol magyar élemiszereket kínálnak maximált áron.

Zsohár Melinda

Reggel nyolckor a megyeszékhelyen, a Selyem utca 1-es számú üzlet nyitott meg szociális boltként, különösebb hírverés nélkül. A szociális bolt minősítést csak azok az üzletek nyerhetik el, amelyek elfogadják és betartják a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége feltételeit. A magyar gazdáktól bizonyos árnál alacsonyabb áron nem kérheti a terméküket, s bizonyos százaléknál magasabb haszonkulcsot nem alkalmazhatnak az értékesítéskor.

- Táci tejet árusítunk automatából. Krumplit Seregélyesről hoztunk, őszibarackot Bicskéről. A pékáru Polgárdiból származik, úrhidai szódavizet is kínálunk, s keressük az egyéb lehetőségeket - mondja Juhász Attila üzlettulajdonos.

Bicskén az Akácfa utcai, 100 négyzetméteres bolt avatásán megjelent Jakab István Magosz-elnök és Konrád Istvánné, a Magosz gazdasszonytagozatának elnöke. Az óbarki illetőségű Konrádné szervezi országszerte a szociális bolthálózatot, koordinálja a halásztelki országos raktárba érkező termékek elhelyezését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!