Gazdaság

2009.09.16. 02:28

Közös érdem volt - kitüntetett az adóhivatalban

Székesfehérvár - Pejkó Sándor a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet vehette át nemrégiben. Úgy vélte, az elismerő rangot kollégáival közösen érte el.

Miskei Anita

Pejkó Sándor, az APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatóságának főosztályvezetője az adóeljárási és adóalany-nyilvántartási szakterületen hosszú ideje végzett kiemelkedő szakmai és vezetői munkájáért Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet vehetett át.

- 20 éves koromban, a katonaság után kerültem a megyei illetékhivatalhoz, ahol egy nagyon jó csapatban hamar megszerettem a közszolgálati pályát. Akkoriban tanultam meg, hogy a pék vagy éppen a szobrász mellett a közszolga is tud alkotni, hisz segít az emberek mindennapi gondjain - mesélte Pejkó Sándor, aki hangsúlyozta, az APEH dolgozói az adózók szemében gyakran negatív szereplők, éppen emiatt még nehezebb ellátni ezt a tevékenységet. 
- Az adóhivatal dolgozóiként végrehajtók vagyunk, akik a megalkotott jogszabályok szerint járnak el. Gyakran a jogalkotók nem biztosítanak számunkra megfelelő jogosítványokat ahhoz, hogy igazságosabban, egyszerűbben lássuk el feladatunkat. Ennek ellenére hitvallásom, hogy minden esetben, társas vállalkozásban, magánszemélyben az embert kell meglátni, akinek segíteni szeretnék. 1987 óta dolgozom az APEH-nál, először az adófelügyelőség, 1992 óta az adóügy területén. Igyekszem úgy segíteni, hogy a kötelezettségét minden adózó emberi módon teljesíthesse. Ezt teszik a kollégáim is, akikkel egy jó csapatot alkotunk - mondta Pejkó Sándor főosztályvezető. Aki elárulta, a kitüntető címhez minden kollégája gratulált. - Életemet a közigazgatás területén töltöttem, de ezt a rangot közösen értük el azzal a munkaközösséggel, amellyel nap mint nap együtt dolgozom - mondta Pejkó Sándor. Hozzáfűzte, most már azon kell gondolkodnia, miként adja át a stafétát az utódoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!