Gazdaság

2011.03.25. 10:06

A vállalkozók összefogása

Dunaújváros - A hazai vállalkozók nem a 3,60-as kenyér időszakát sírják vissza, és leszámoltak már a kilencvenes évekkel is, hozzászoktak a fogcsikorgató küzdelemhez. Azonban...

Dunaújvárosi Hírlap

- Mi már megértünk néhány tervet: nagyon remélem, hogy a Széll Kálmánról elnevezett program nem csak terv marad! - mondta lapunknak Sulák Antal dunaújvárosi vállalkozó, aki ma főként szőnyegekkel, fürdőszobafelszereléssel foglalkozik. 


Sulák szerint az utóbbi két évtizedben született különböző  gazdaságélénkítési tervek mind nagy lelkesedéssel indultak. Ő a maga részéről azt reméli, hogy ezúttal ki is fog tartani a lelkesedés addig, amíg a Széll Kálmán terv kedvező hatásai érezhetők lesznek a hazai kis- és középvállalkozások szintjén, nem csak a tervindítás emelkedett pillanataiban, hanem a hétköznapokban is.
- Az első Széchenyi-tervvel nagyon meg voltam elégedve! - jegyezte meg Sulák Antal. -  Ha a Széll-terv célkitűzései mellett megvalósítják azokat az elképzeléseket is, amelyeket régóta emlegetnek gazdaságpolitikusok és vállalkozók egyaránt: így például a takarékszövetkezetek a hazai vállalkozók bankjai is lesznek egyben, különb pénzpolitikával, mint amilyet a külföldi és nagybankok folytatnak pillanatnyilag; ha a magyar vállalkozók nem lesznek kiszolgáltatva a multinacionális cégeknek, hanem talán még némi előnyt is élveznek majd hovatartozásuk miatt, akkor a terv sikeres  lehet. Különben úgy járhatunk, mint a viccbeli cigányló, amelyik éppen akkor hal meg, amikorra már megszokta az éhezést... - jegyezte meg Sulák Antal.
Már régóta a 24. órában vannak, utolsó tartalékaik tartalékait élik fel a hazai cégek, tette hozzá a dunaújvárosi vállalkozó. Csak abban bízhatnak, hogy ez a huszonnégy óra jó sokáig fog tartani... Jelenleg nincsenek nagyberuházások, a belső felhasználás, a kiskereskedelmi forgalom rohamosan csökken.
- A vállalkozók nem a 3,60-as kenyér időszakát sírják vissza, és a kilencvenes évekkel   is leszámoltak már: hozzászoktak a fogcsikorgató küzdelemhez - így Sulák. - De az is biztos, hogy ezt az országot nem a külföldiek fogják kiemelni a lanyhaságból. A magyar vállalkozásoknak össze kell fogniuk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!