Gazdaság

2013.09.24. 14:22

A város igen jól teljesít

A legnagyobb mértékben (204 fővel) Székesfehérvár térségében csökkent augusztusban a munkanélküliek száma. A képzett munkaerő a szűk keresztmetszet.

Klecska Ernő

Fejér megye és Székesfehérvár munkaerő-piaci helyzetéről tartott sajtótájékoztatót kedden Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának vezetője.Fejér megyében az a tendencia, hogy csökken az álláskeresők száma – mondta Buday Attila. Szomorú azonban, hogy magas a pályakezdő fiatalok száma. A kormány nagyon jó programot vezetett be, ami a 25 év alatti szakképzetlen pályakezdőknek szólt – mondta a munkaügyi központ vezetője.


A bér és a szociális hozzájárulási adót a munkaügyi központ maximum fél évig fizette, cserébe továbbfoglalkoztatást kellett vállalniuk a cégeknek. 302 fiatal tudott így elhelyezkedni – mondta. A székesfehérvári adat jól mutatja a város gazdasági erejét – szögezte le Cser-Palkovics András, aki azt is bejelentette, hogy csütörtökön avatják a Grundfos új fehérvári gyáregységét, a napokban jelentették be a Denso fejlesztést és több olyan fejlesztésről is tudomása van az önkormányzatnak, amit az elkövetkezendő hetekben jelentenek be fehérvári cégek. Sokan keresik meg az olyanok az önkormányzatot fejlesztési elképzeléssel, akik számolnak be, hogy szakemberhiány van műszaki területen. A cégek fejlesztése azon múlik, találnak-e megfelelő szakképzett munkaerőt találnak a térségben – mutatott rá egy érdekes összefüggésre a városvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!