Krimi

2 órája

Hajmeresztő baleset: átrepült a szembesávba egy autó az M0-áson

A közutasok is meglepődtek, amikor meglátták a felvételt.

MW

Forrás: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook-oldala

Egy tréler az M0-ás autóúton kapott akkora defektet, hogy az egyik rajta lévő autó a túlsó sávba repült. Az eset múlt szombat reggel történt a szigetszentmiklósi mérnökségi szakaszon, ahol egy külföldi autószállító tréler haladt a külső sávban, amikor váratlanul durrdefektet kapott. A Magyar Közút tájékoztatása szerint a teherautó azonnal irányíthatatlanná vált, és nekiütközött az elválasztósáv betonelemeinek.

Az ütközés ereje olyan hatalmas volt, hogy a trélerről egy autó átrepült a szemközti oldal belső sávjába.

Csodával határos módon a balesetben senki sem sérült meg. Az autósok mindkét irányban gyorsan reagáltak, és sikerült elkerülniük az ütközést a túlsó sávba átrepült autóval. A Magyar Közút külön kiemelte, hogy több sofőr is profi manőverekkel reagált a váratlan helyzetre.

A baleset jelentős károkat okozott:

a tréler és a szállított járművek mellett 7 darab betonelem, 28 méter betonalap, 28 méter burkolt vízelvezető árok, 44 méter fénytörő háló és 10 darab hálótartó oszlop sérült meg. Az érintett területen ezer négyzetméteren kellett takarítást végezni.

A Magyar Közút szerint az ilyen esetekre nem lehet teljesen felkészülni, és sok múlik a szerencsén. Az autósok azonban csökkenthetik a baleset kockázatát, ha vezetés közben csak a vezetésre koncentrálnak, figyelik az utat és a forgalmat, betartják a sebességhatárokat és a jobbra tartást. „Lehet, hogy pont ezen múlik, hogy valaki megmeneküljön egy hasonló helyzetből” – tették hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!