Krimi

3 órája

Egy 45 éves háromgyermekes édesapa vesztette életét, mert megcsípte egy lódarázs

Nem tudott arról a cslád, hogy a férfi allergiás lett volna a csípésre.

MW

2467365381

Fotó: MaXX12

A férjem hazajött a munkából és felment a tetőre, ott kezdett el dolgozni. Fogta a létrát és elment. Egy idő után azonban lejött, mert megcsípte egy darázs, ezért hideg borogatást adtunk neki - írja az Origo.

-  mondta a férfi a felesége a Parameter.sk cikke alapján. Arra azonban nem számított, hogy Milan egy pillanat alatt meghalhat - számolt be róla a Nový Čas.

Mint kiderült a férfit egy lódarázs csípte meg, ami után sokkot kapott. Nem kapott levegőt, nem sokkal később összeesett az édesanyja és a felesége szeme láttára. Rájöttek, hogy leállt a szíve. A két nő megpróbálta újraéleszteni, de nem sikerült nekik.

Amikor hívtuk a mentőket, már nem éreztük a pulzusát. Nem tudom, hogy allergiás volt-e, még várunk a boncolási eredményre. Eddig azt mondták, hogy a darázscsípés okozta a halálát

– magyarázta az özvegy, aki hozzátette, Milant szívbetegséggel kezelték.

Nem mindegy hogyan védekezünk Ha belefutnánk a rovarokba, fontos, hogy semmi esetre se hessegessük, fenyegessük, csapkodjuk őket, inkább óvatosan próbáljunk meg távozni, nagy ívben elkerülni.A magányos lódarázs ugyanis veszély esetén olyan feromonokat bocsát ki, amelyek nagy távolságról is jeleznek a kolónia többi egyedének, és azok veszélybe került társuk segítségére sietnek. Incidens éjszakai túrákon is történhet, mert a lódarazsak erősen vonzódnak a fényhez.

Ilyenkor a legaktívabbak

„Az augusztus végi, szeptember eleji időszak a hazai erdők egyetlen honos lódarázsfaja, az európai lódarázs életciklusának legintenzívebb időszaka. A fészkek ilyenkor a legnagyobb létszámúak, és ilyenkor zajlik a párzás is. A lehűlések beköszöntével azonban a kolónia szinte összes tagja elpusztul, így a rovarokkal való találkozás esélye majdnem a nullára csökken" - ezt tanácsolják az erdészek.

Csípés esetén – amennyiben nem vagyunk rá allergiások – az legfontosabb, hogy borogassuk a csípés helyét, a hidegnek köszönhetően azonnal enyhülni fog a fájdalom és a viszketés. A népi gyógymódokat viszont kerüljük, és ehelyett a patikákban szerezzünk be olyan terméket, amely képesek semlegesíteni a mérget, enyhíteni a fájdalmat és csökkenteni a duzzanatot.

Allergiás reakció esetén pedig ne várjunk egy percig sem, amint légszomj, szédülés, hányinger vagy hányás lép fel, azonnal kérjünk orvosi segítséget. Ha pedig a szánkat vagy a torkunkat csípte meg a darázs, sürgősen cselekedjünk, hiszen a légutak annyira feldagadhatnak, hogy megfulladhatunk - írja a Magyar Nemzet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!