Krimi

1 órája

Eltévedt két idős nő a Pilisben, tucatnyi tűzoltó kutatott utánuk

Egy életmentő applikáción keresztül kértek segítséget, de a terepviszonyok közbeszóltak.

MW

Forrás: Piliscsabai Tűzoltóság

Terepjáróval kellett az eltévedt túrázók után menniük a Piliscsabai Tűzoltóknak augusztus 20-án a Perbál környékén. Két idős hölgy sétálni indult, de eltévedtek és kimerültek, ezért segítséget kellett hívniuk.  Végül az "életmentő" app segítségével riasztották a mentősöket - írja cikkében a Metropol.

"Riasztást kaptunk délután 16 óra 26 perckor, miszerint a Perbál környékén az erdőben eltévedt két idősebb hölgy. A túrázók eléggé kimerültek, és nem tudták, hogy merre menjenek tovább, ezért az életmentő appon keresztül kértek maguknak segítséget" – mondta el a lapnak Veréb Zoltán, a tűzoltók parancsnoka.

Több egység kutatott az eltévedt idős hölgyek után
Forrás: Piliscsabai Tűzoltóság

A tűzoltók és mentők azonnal a helyszínre siettek, de a terepviszonyok ellenük dolgoztak, így azonnal stratégiát kellet váltaniuk.

"A megadott koordináták alapján több fővel, nagy erőkkel indultunk a túrázók felkutatására. Három tűzoltó egységgel, összesen 16 fővel és egy mentőegységgel indultunk. Azonban a rossz terepviszony miatt, ami körülbelül 7-8 kilométer földút volt, majd erdei út, csak a mi egységeink tudtak tovább haladni, mert a mentők autója nem bírt felmenni."

A tűzoltók ezután keresni kezdték az eltévedt túrázókat, akikre végül sikerült is rálelniük, szerencsére épségben.

Elég hamar sikerült megtalálunk a túrázókat, akik már vártak ránk. Végül terepjáróba ültettük őket, ennek a segítségével szállítottuk le és adtuk át őket a mentősöknek. A gyors megtalálásuknak köszönhetően, az ijedtségen kívül nem esett bajuk. A mentők lehozták őket Perbálra, ahonnan busszal folytatták útjukat

– mondta el a parancsnok. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!