Krimi

2 órája

„Laci bácsi, engem is megszúrt” – megszólalt a rendőrség Újbudán megölt bajtársuk utolsó perceiről

Először szólalt meg Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy utolsó perceiről a rendőrség.

MW

Baumann Péter halálát a mai napig nem tudták feldolgozni kollégái

Forrás: Bors

Egy podcast beszélgetésben mondott el drámai részleteket 2023. január 12-nek éjszakájáról Dobos László törzszászlós, aki a megölt fiatal rendőr parancsnoka és jó barátja volt. 

A támadó,  S. Szilárd dulakodás közben szúrta szíven a 29 éves Baumann Pétert, most több, eddig nem hallott hangfelvétel, fotók és videók is előkerültek az estéről. 

Dobos Lászlót is súlyosan megsebesítette az őrjöngő férfi, akit azóta felmentettek az emberölés vádja alól, és kényszergyógykezelésre küldték.

A tragikus este

Még mondom a Petinek, fegyver elő, csőre, mind a ketten elővettük a fegyverünket, csőre töltöttük

– ezek voltak az utolsó szavak és pillanatok, mielőtt a szíven szúrt rendőr, Baumann Péter belehalt a sérülésébe.

Az egész országot megrázó eset tavaly januárban történt. Egy rendőri intézkedés közben egy őrjöngő szíven szúrta Baumann Pétert, miután egy bontókalapáccsal betörte egy idős asszony ajtaját, mert azt hitte fuldoklik. 

Ő maga hívta ki a rendőröket, akikre akkor támadt rá a zavart és agresszív férfi, mikor épp meg akarták bilincselni, hogy bevigyék a rendőrségre. Ekkor már Péter elvette tőle a nadrágjában lévő kését.

Elő is vettem a bilincsemet, kezemben is volt, odaléptem, bár akartam volna ráhelyezni, amikor pakk, lekapcsolódott a villany

– mondta Dobos László.

rendőrgyilkos újbuda
S. Szilárdot felmentették
Forrás: Origo

Ezt használta ki S. Szilárd, aki ütni-verni kezdte a rendőröket, a koromsötét lépcsőházban dulakodtak.

Észleltem, hogy a combomat érik ezek az ütések, és egyszer csak megpillantottam, hogy egy kés van nála

– tette hozzá a törzszászlós.

Baumann Péter kabátjából esett ki a kés, amellyel S. Szilárd szíven szúrta, de a másik két rendőrt is összeszurkálta, majd elmenekült. Belőlük is ömlött a vér, amikor üldözni kezdték.

Mondja, hogy Laci bácsi engem is megszúrt, és hát gyakorlatilag ez volt az utolsó mondat, amit a Petivel tudtam váltani

– árulta el.

Ezután Péter már összeesett, társai pedig végül lábon lőtték a gyilkost. „Laci döntött, egy célzott lövést adott le” – mondta a Dobos László.

Felmentették a gyilkost

A gyilkos azt állította ezután a tárgyalásokon, hogy a rendőrök hazudnak és ki akarták végezni őt. Azt is elmondta, hogy szerinte Baumann Péter fordult bele a késbe.

A rendőr elvesztését azóta is nehezen tudják feldolgozni mind a kollégái, mind pedig a családja.

S. Szilárdot pedig márciusban felmentették az emberölés vádja alól kóros elmeállapota miatt, és kényszergyógykezelésre ítélték. Idővel azonban, ha gyógyultnak nyilvánítják, szabadon engedhetik - írja cikkében a Tények.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!