Tahitótfalu

2 órája

 Sajtónapot tartottak a Ványa bácsi – Buborékkeringő című új magyar film forgatásán

Csehov alkotásának filmes feldolgozása a képzeletbeli Vojnár Majorban játszódik.

MW

Molnár Piroska a készülő film egyik szereplője.

Forrás: Megafilm Service

A Helmeczy Dorottya – Kálomista Gábor producerpáros nevével fémjelzett televíziós játékfilm forgatásának a félidejében kaptak lehetőséget a média munkatársai, hogy bepillantsanak a kulisszák mögé. Az alkotókkal és a jelen lévő művészekkel készített interjúk mellett beleforgathattak az egyik készülő jelenetbe is, amelyben Molnár Piroska (Rozália), Csarnóy Zsuzsanna (Mária) és Martos Hanga (Léna)  játszott. 

A film Csehov Ványa bácsi című, ma is aktuális drámájának szabadon kezelt átirata. 

Érdekessége, hogy a tévéfilm kiindulópontja a Thália Színház Télikertjében repertoáron lévő Ványa bá című előadás, és a szereplők is ugyanazok a művészek.

Ványa bácsi, vagyis Iván szerepében Görög Lászlót láthatjuk, partnerei Szervét Tibor (Jakab), Szabó Győző (Doktor), Czakó Julianna (Léna), Molnár Piroska (Rozália), Csarnóy Zsuzsanna (Mária), Martos Hanga (Szonja), Bede-Fazekas Szabolcs (Csimi) lesznek Fazakas Péter rendező karakterfókuszú filmjében. 

Megafilm Service és az MTVA koprodukciójában, a Magyar Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő, 90 perces televíziós játékfilm 22 forgatási napja egy helyszínen, Tahitótfalun zajlik. A „Ványa bácsi – Buborékkeringő” című televíziós játékfilm a Duna műsorán látható majd. 

Alkotók: Rendező – Fazakas Péter, Producer – Helmeczy Dorottya, Kálomista Gábor, Line producer – Filip Fruzsina, Forgatókönyvíró – Somogyi György, Társíró – Kun-Béres Anikó, Látványtervező – Valcz Gábor, Jelmeztervező – Zelenka Nóra, Operatőr – Dévényi Zoltán, Zeneszerző – Asher Goldschmidt, Vágó – Kovács Zoltán, Gyártásvezető – Endrődy Balázs


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában