Labdarúgás

2 órája

Indul az NB I: a Fradi kihívói gondba kerülhetnek a kétfrontos küzdelem miatt (videó)

Két találkozóval indul pénteken az NB I 123. idénye, a Ferencváros a 36. bajnoki címéért indul harcba, és jele sincs annak, hogy bármelyik magyar csapat veszélyt jelenthetne a zöld-fehérekre. Nagy nevek nem érkeztek a nyáron a klubokhoz, de ami szomorúbb, hogy kevés magyar fiatal került be a keretekbe, és közöttük sem látni nézőcsalogató tehetségeket.

MW

Pascal Jansen vezetőedző (k) a Ferencváros labdarúgócsapatának edzésén a másnapi Ferencvárosi TC–The New Saints (walesi) Bajnokok Ligája selejtezőmérkőzés előtt a Groupama Arénában 2024. július 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Alighanem bátran ki lehet mondani, hogy a ma rajtoló NB I-es bajnokság nem ígérkezik sem túl izgalmasnak, s előző idényhez képest sem, pedig nincsen túl magasan a léc. A Ferencváros egyeduralmát szinte lehetetlen megdönteni a magyar bajnokságban, és arra pedig még kevesebb az esély, hogy bármelyik klub egy igazi világsztár érkezését jelenthetné be – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

ROBERTS, Connor
Connor Roberts, a walesi The New Saints kapusa nem tudja kivédeni a Ferencváros negyedik gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában játszott Ferencvárosi TC–The New Saints mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. július 23-án
Fotó: Szigetváry Zsolt / Forrás: MTI

A Fradi továbbra is a legjobb

A zöld-fehérek már megdöntötték az 1909 és 1913 között elért klubrekordjukat, amikor megszakítás nélkül ötször szerezték meg a bajnoki címet. Az újabb elsőséggel az ősi rivális Újpest 1969 és 1975 között elért klubcsúcsát érhetnék utol, azaz már csak az MTK maradna előttük. Az újabb címvédés nem lenne meglepetés, mert a 12 csapatos mezőnyben a legjobb, legértékesebb kerettel az FTC rendelkezik, amely ráadásul mit sem gyengült a nyári holtszezonban. Ugyan volt néhány távozó – Samy Mmaee, Lisztes Krisztián és Henry Wingo –, de őket sikerült pótolnia a szakmai vezetésnek – írta meg az Origo. A holland szakember Pascal Jansen bemutatkozása remekül sikerült, de nemcsak az 5–0-s siker miatt, hanem játékban is kifejezetten meggyőző volt a magyar bajnok a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában a walesi The New Saints ellen. A címvédő Ferencváros Debrecenben játszotta volna az első bajnoki mérkőzését, ám a szezonnyitó egyik legnagyobb rangadóját december 4-re halasztotta az MLSZ, így a regnáló bajnok augusztus 3-án, a Kecskemét ellen hazai pályán kezdi meg szereplését az OTP Bank Liga 2024/25-ös kiírásában.

A többi nemzetközi kupaszereplő közül a legutóbb ezüstérmes és kupagyőztes Paksnak, a bronzérmes Puskás Akadémiának és a negyedik Fehérvárnak a keret minősége és mennyisége okán sokkal nagyobb problémát okozhat a kétfrontos küzdelem.

Az előző idényben második Paks, amely többször borsot tört a fővárosiak orra alá, egyben tudta tartani a keret magját, így akár megismételheti bravúros szereplését, de ez igaz a bronzérmes felcsútiakra is. Fehérváron viszont komoly változások voltak, papíron meggyengült az együttes, amelyet nemcsak kulcsjátékosok hagytak el, hanem az Újpestre távozott vezetőedző is – olvasható az Origo oldalán. Az esélylatolgatáson túl nagyon elszomorító, hogy a saját műhelyekben sem látni senkit sem, akire a szurkoló felkapná fejét a bajnokság indulása előtt.

Kevés az egyéniség

Az idősebbek emlékezhetnek rá,  mit jelentett annak idején Törőcsik András felbukkanása Újpesten, mennyit dobott a nézőszámon, amikor a fiatal Nyilasi Tibort, Ebedli Zoltánt, Rab Tibort vagy Magyar Istvánt harcba küldte a Ferencváros, Pásztor József megjelenése mekkorát lendített a Békéscsaba megbecsülésén vagy később mennyien kezdtek el Kispestre járni egy bizonyos  Détári Lajos futballját látni. Ma ilyen egyéniségek megjelenése sokkal többet számítana néhány levezetni érkező Bundesliga-sztárnál. Nemrég Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is felhívta a figyelmet arra, hogy lemaradásban vagyunk az európai szinttől.

Nem szabad nem észrevenni, hogy a válogatott és a Ferencváros elmúlt öt-hat évben elért vitathatatlan sikerei mellett az NB I színvonala, klubcsapataink nemzetközi szereplése, az utánpótlásképzés hatékonysága elmarad ettől a szinttől

– mondta el a szövetség első embere. Reméljük némileg rácáfol a következő idény az elnök úr szavaira.

NB I, 1. forduló

péntek
Zalaegerszegi TE FC–MTK Budapest 18.00
Nyíregyháza Spartacus FC–ETO FC Győr, Mezőkövesd 20.15

vasárnap
Újpest FC–Puskás Akadémia FC 18.50
Diósgyőri VTK–Paksi FC 18.50
Kecskeméti TE–Fehérvár FC 18.50

december 4.
Debreceni VSC–Ferencvárosi TC 19.00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában