Elképesztő teljesítmény!

3 órája

Konkoly Zsófia aranyérmes 200 méteres vegyesúszásban

Az úszó Konkoly Zsófia aranyérmet szerzett csütörtökön az S9-es sérültségi kategória 200 méter vegyes számában a párizsi paralimpián.

MW

Konkoly Zsófia

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az úszó Konkoly Zsófia nagyszerű versenyzéssel aranyérmet szerzett csütörtökön az S9-es sérültségi kategória 200 méter vegyes számában a párizsi paralimpián. Ez már a második elsősége a francia fővárosban.

A 22 éves pécsi versenyző – aki egy hete 400 gyorson is nyert – a délelőtti előfutamokból a legjobb idővel került az esti döntőbe, amelyben nagy csatát vívott a Tokióban mögötte harmadik spanyol Nuria Marques Sotóval, de végül 88 századdal ő volt a gyorsabb.

Az erőssége, a pillangó után még ő fordult elsőként, de aztán 100 méternél és 150-nél is a spanyol állt az első helyen. Konkoly azonban – akinek nem fejlődött ki rendesen a jobb karja – jól osztotta be az erejét és gyorson lehagyta a 7-es pályán úszó riválisát.

Konkoly Zsófia pályafutása harmadik paralimpiáján a hatodik érmét szerezte, eddig 3 arany, 2 ezüst és 1 bronz a mérlege.

Párizsban övé a hetedik magyar érem és az első után a harmadik arany is.

A miniszterelnök is gratulált Zsófi elképesztő teljesítményéhez: 

Szijjártó Péter: ilyen ez, ha megered az éremeső!

Eredmény: úszás, női S9, 200 m vegyes:
1. KONKOLY ZSÓFIA 2:33.31 p

2. Nuria Marques Soto (Spanyolország) 2:34.19

3. Anasztaszija Dmitriv Dmitriv (Spanyolország) 2:37.64

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában