Szűk vereség a főpróbán

2 órája

Egy góllal alulmaradt az U21-es magyar labdarúgó válogatott (galéria)

Felkészülési mérkőzésen 2-1-re kikapott az U21-es magyar labdarúgó-válogatott Szlovákia korosztályos csapatától.

Németh Krisztián

A Puskás-nevelés Gruber Zsombornak nem sikerült a gólszerzés, de bekerült a Ferencváros Európa-liga keretébe

Forrás: Kricskovics Antal

A Puskás Akadémia korábbi játékosa és edzője Szélesi Zoltán által irányított csapat a jövő évi korosztályos Eb házigazdájával találkozott a fővárosban. A mieink számára a találkozó a jövő keddi spanyolok elleni Európa-bajnoki selejtező előtti főpróba is volt.

A felcsúti Komáromi György a kezdőcsapatban kapott helyet, a korábban a PAFC-ban pallérozódó Gruber Zsomborral egyetemben. Az első félidőben a szlovákok vezető gólja után Komáromi remek beadással vétette magát észre - a gól elmaradt.

A Puskás Akadémia kapusa Pécsi Ármin a szünetben állt be és nagy védéssel kezdett, amikor az 51. percben a levegőben úszva hárított egy sistergős lövést. Ez is kellett ahhoz, hogy nem sokkal később sikerüljön az egyenlítés a magyar válogatottnak: Debreceni Ákos fejelt a kapuba Vitális Milán szögletéből. 

Pécsi Ármin
Forrás: Kricskovics Antal

Sajnos Pécsit a 72. percben egy szólót követően mattolni tudta a csereként beállt Jambor, így ismét a szlovákoknál volt az előny. Komáromit a meccs hajrájában lecserélték, viszont pályára lépett a korábban Agárdon élő Vancsa Zalán.


A hajrában megint nagy szükség volt Pécsire, aki a kapujából kimozdulva remekül mentett becsúszva. Maradt az egy gólos hátrány, amit nem sikerült ledolgoznia a magyar válogatottnak.

Magyarország U21 – Szlovákia U21 1-2 (0-1)
Felkészülési mérkőzés, Új Hidegkuti Nándor stadion
Magyarország: Hegyi (Pécsi 46.) - Baráth (Alaxai 90+3.), Szabó A., Debreceni - Komáromi (Kerezsi 78.), Kosznovszky, Horváth A. (Okeke 66.), Vitális (Vancsa 78.), Benczenleitner - Gruber (Dénes 66.), Lisztes (Molnár R. 66.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán.
Szlovákia: Belko - Kopásek, Jakubko, Javorcek, Selecky - Gajdos (Veselovsky (88.), Nebyla (Svidersky 78.), Sauer - Kaprálik (Cerepkai 88.), Holly (Spácil 78.), Marcelli (Jambor 64.). Szövetségi edző: Jaroslav Kentos.
Gól: Debreceni (55.), ill. Gajdos (30.), Jambor (72.)
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában