Azok a boldog 90-es évek

2019.03.30. 15:00

Közel három évtized után ismét divat a biciklis- és a répanadrág

Naptár szerint már tavasz van, és az időjárás is enyhébb arcát mutatja. A hölgyek többsége, ha még nem is pakolta el a melegebb ruhadarabokat, de a szekrény mélyéről már biztosan előhúzott egy-egy vidámabb színű, vékonyabb nadrágot, szoknyát vagy inget. Az Életmódi utánajárt annak, mi lesz a divat 2019-ben.

Borsányi Bea

A virágminta idén is hódít, de legyenek óvatosak, az alkatuknak megfelelőt válasszanak!

Fotó: shutterstock

– Nos, ahogy mondani szokták: nincs új a nap alatt. Idén ugyanis visszatérnek a 90-es évek és az ilyen értelemben vett retró lesz divatban. Aki tehát elég idős és elég mélyre túr a szekrényben, lehet, hogy talál újra hordható, divatba jött darabokat. Minták tekintetében ismét divat lesz a foltokból álló patchwork jelleg, a krokodil-, illetve a kígyóbőr, valamint a csíkos – mindegy, hogy vékony, vastag és hogy milyen irányban futó –, na és persze a virágok. A képzelet határa e tekintetben a csillagos ég – mondta Kernya Mariann, Maya, stílustanácsadó.

Amiként Coco Chanel mondta egykoron: A divat változik, de a stílus örök!

Ahogy pedig beköszönt a tavasz és levesszük a kabátot – 2019-ben a hosszú bőrkabátok is visszajönnek, de nem feketében, hanem mindenféle színben –, előtűnnek az idén nagyon divatos puffos ujjak, amelyek rövidben, háromnegyedes vagy hosszú kivitelben is hódítanak majd, sőt a stílustanácsadó szerint megkerülhetetlenek lesznek. Ami a ruhát illeti, az ősz és a tél után tavasszal és nyáron is trendi marad a földig érő maxi ruha. Ezzel azonban vigyázni kell, mert nem mindenkinek áll jól – ha valaki alacsony, azt „összenyomja”, ha erősebb alkat, azt optikailag még erősebbé teszi, aki pedig túl magas és vékony, azt tovább nyújtja a hosszú ruha. Arra is figyeljenek, hogy nőies szabású, enyhén szűkített fazont válasszanak, ne bővet. Ugyancsak divatban vannak még a lábszárközépig érő ruhák és szoknyák, de ezeket szintén csak kevesen tudják hordani.

Hatalmas kalapok és csíkok minden mennyiségben
Fotó: shutterstock

– Biztosan sokaknál kiveri azt a bizonyos biztosítékot, hogy ismét divat lesz a klasszikus, sztreccs biciklisnadrág. A legnagyobb celebek már hordják. Márpedig ez is tökéletes alakot kíván. Az persze más kérdés, hogy bárkinek közszemlére kell-e tenni ilyen mértékben az utcán a testét. Ettől függetlenül a tizenévesek és a húszas éveik elején járók körében szinte törvényszerű, hogy hódítani fog – árulta el Maya. Akinek ez nem jön be, az viselhet cargo nadrágot – oldalt nagy zsebekkel –, ami a férfiak körében eddig is sokat hordott darab volt.

A nőknél azonban magas derék és alul húzott szár dukál hozzá és persze akár körömcipővel is viselhető. A magas derekú nadrágok már tavaly is trendinek számítottak, ez idén sem változik, de ezzel kapcsolatban is felhívta a figyelmet a stílustanácsadó, hogy azok a hölgyek, akik hasban erősebbek, óvatosan bánjanak a magas derekú darabokkal. A rövidállású nadrágokat sem kell kidobni, azok is slágerek lesznek még. És ne feledkezzünk meg a 90-es évek nagy divatjáról a répa szabású nadrágról, ami szintén visszakerülhet a szekrényekbe.

A virágminta idén is hódít, de legyenek óvatosak, az alkatuknak megfelelőt válasszanak!
Fotó: shutterstock

– A cipőknél hódít a kényelem, ennek jegyében ismét divat lesz a törpesarok. Mellette azonban továbbra is bőven láthatunk nagy, mindenféle színes, csillogó, mintás, vastag sarkú lábbeliket a boltok polcain. De trendi lesz a sportcipő is, ám inkább a nagy, ormótlannak nevezhető, vastagabb, már-már patatalpú kivitelben. Ezzel az a baj, hogy „szétcsapja” a megjelenésünket, pláne, ha valaki alacsony, netán vastagabbak a lábai – hívta fel a figyelmet a stílustanácsadó. De ne ijedjenek meg, mert a klasszikus körömcipő sosem megy ki a divatból.

Népszerű lesz a szafari stílus – derékban megkötős ruhák, overállok és a már említett cargo nadrág homok, khaki, narancsos és barna színekben. Ezenfelül jöhet a piros minden mennyiségben – bár ez is óvatosságra int, mert a pirosat nem hordani, hanem viselni kell – és a sárga minden árnyalata. Fodrok és flitter pedig minden mennyiségben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában