szponzorált tartalom

2020.12.17. 09:55

Tényleg megéri a Netpincér-nél dolgozni? Mi az igazság?

Az egyik legkiemelkedőbb hálózat Magyarországon – az online ételrendelés területén – a netpincér, aki folyamatosan terjeszkedik és mindig tárt karokkal várja új munkatársait. Az utóbbi hónapokban pedig óriási igény mutatkozik a futárok foglalkoztatására. 

De hogyan működik az ételkiszállítás a netpincérrel? Milyen feltételekkel lehet csatlakozni a céghez? Milyen jövedelmet valósíthatunk meg futárként? A Pénzkalauz ezekre a kérdésekre adott választ. Tartson velünk!

A Netpincérről

A Netpincér egy magyar tulajdonban lévő cég, mely online ételrendelést tesz lehetővé a felhasználók számára. Még 1999-ben alkotta meg két kollégista (Csontos Zoltán és Perger Péter) napjaink egyik legnépszerűbb alkalmazását. Természetesen, nagy sikerének köszönhetően idővel terjeszkedett és meghódította Ausztriát is. 2014-ben felvásárolta a Foodpanda, aki Közép- és Délkelet-Európa számos online ételszállítási vállalkozását birtokolja.

Az alkalmazás célja ma sem változott, küldetése továbbra is az, hogy minél egyszerűbbé tegye az ételrendelést az emberek számára.

Számos szolgáltatást tesz elérhetővé, a házhoz szállítás mellett választhatunk személyes elvitelt is, valamint tetszés szerint válogathatunk a lehetőségek között a rendszer széleskörű adatbázisában. A Netpincér vállalkozás számos díjat zsebelt be rendkívüli sikerének és innovatív kezdeményezéseinek köszönhetően.

Legkiemelkedőbb elismerései: Az Év Honlapja: Minőségi díj (2013), Magyar Brands díj (2012), Deloitte Technology Fast 50 – 2. hely (2011), Az ország boltja: Népszerűségi díj 1. helyezett (2011), A „Jövő ígérete” díj- Ernst & Young (2010), Az Év Innovatív Kereskedője (2009).

A Netpincér elhivatott a magyar gasztronómia fejlesztése iránt is. A 2010-es kampányuk eredményeként megállapították, hogy Magyarország kedvenc ételei az újházi tyúkhúsleves, a töltött káposzta és a madártej.

Munka a NetPincér GO-nál

A futár munka megkezdéséhez elsősorban szükség van egy okostelefonra (android vagy ios operációs rendszerrel), egy saját járműre, mobilinternetre, 30.000 ft kaukcióra (a felszerelésre), és 25.000 ft váltópénzre.

Ezután nincs más dolgunk, mint jelentkezni a futar.netpincer.hu oldalon, ahol először várólistára kerülünk.

Amikor kiválasztanak minket, egy eligazító videóban vagy egy élő beszélgetés során közlik a további tudnivalókat. Itt sok hasznos információ birtokába juthatunk, ezután már csak egy egyéni vállalkozást (KATA) kell indítani, mely meglehetősen egyszerű folyamat.

Ezzel viszont mindenképpen érdemes megvárni a netpincér e-mailes értesítését, melyben megkér minket, hogy regisztráljunk a KATA rendszerben. Tudni kell, hogy az egyéni vállalkozás után is adót kell fizetni, melyhez elengedhetetlen a megfelelő bevételi forrás. Ezután már csak a szerződés aláírása maradt hátra és kezdődhet is a munka.

A műszak kiválasztása

A Netpincér lehetőséget ad, hogy kiválasszuk, hogy melyik zónában és napszakban szeretnénk dolgozni. A kezdő futárok a tízes csoportba kerülnek, akik szerdán 17 órakor tudnak műszakot választani. Sajnos a legtöbb esetben itt már olyan szabad időpontok vannak, melyek a haladó futároknak már nem feleltek meg, ezek többnyire délelőtti műszakok.

Emellett lehetőség adódik a műszakok cseréjére is (ez igencsak gyakori jelenség), mely a kezdők számára is jó kiugrási lehetőség.

Ezek leginkább a reggeli és esti órákban kerülnek kiírásra. Amennyiben viszont a futár 48 órán belül adja le a műszakot, abban az esetben, ha senki sem jelentkezik az időpontra, továbbra is őt terheli a kötelesség. További rendkívül hasznos funkció a rendszerben, hogy spontán elérhetővé tehetjük magunkat, ebben az esetben a diszpécser veszi fel velünk a kapcsolatot, hogy lefixáljuk a műszak részleteit.

Természetesen a Netpincéres futárok elsődleges célja, hogy olyan csoportokba sorolják őket, melyben lehetővé válik, hogy az elsők között foglalhassanak műszakot. Az első csoport tagjai szerdán 10 órakor vehetik fel a műszakot, és itt még rendelkezésre áll az összes szabad időpont. Ahhoz, hogy az előkelő csoportokba kerüljünk, nincs más dolgunk mint a megbízhatóságunkat prezentálni.

Kéthetente van egy úgynevezett „besorolás”, ahol 8 szempont alapján értékelik a futárokat.

Ezek a következők: műszak kihagyása, késés, vállalt és ledolgozott órák aránya, csúcsidőben ledolgozott idő, teljesítmény, a cégnél eltöltött aktív hetek száma, az összes ledolgozott óra, elfogadási arány.

A számlázási periódus két hét, a fizetés pedig rendszeresen érkezik, minimális csúszással. Az órabér átlagosan 2000-3000 forint között mozog, míg a borravaló általában elegendő a KATA költségek fedezésére.

További plusz bevétel lehet az új futárok toborozása, amelyre szintén lehetőség nyílik a netpincér munkavállalóinak körein belül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában