Még ismeretlen a rongáló

2020.03.11. 12:00

Kaputelefon-rongálások a Palotavárosban: folyamatban a nyomozás

Az elmúlt hetek során nagyjából ötven kaputelefont tett tönkre az eddig még ismeretlen rongáló. Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Fejér Megyei Rendőr-­főkapitányságot.

Héjj Vivien

Ahogy hétfői lapszámunkban megírtuk, az utóbbi hetekben több palotavárosi társasházban tapasztaltak kaputelefon-rongálásokat. Az elkövető feltehetően sokkolóval teszi tönkre a berendezéseket, melyek megjavítása egyenként nagyjából ötvenezer forintba kerül.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot is, akik kérdésünkre, miszerint érkezett-e bejelentés a rongálásokkal kapcsolatban, az alábbiakat közölték:

„Az elmúlt két hétben több állampolgári bejelentés és feljelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy Székesfehérváron számos lépcsőház kaputelefonját ismeretlen tettesek megrongálták oly módon, hogy azokon külsérelmi nyom nem látható, azonban működésképtelenek lettek. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság nagyobb kárt okozó rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben. Az elsődleges szakértői vélemények szerint „az érintett kaputelefonok rövid ideig nagyfeszültségű sokkolást kaphattak, ezáltal elektromos rövidzárlat keletkezett, ami miatt tönkrementek”.

A nyomozás folyamatban van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!