vádat emeltek a sofőr ellen

2020.05.20. 15:00

Feltorlódott kocsisornak ütközött az M7-esen, ketten szenvedtek maradandó fogyatékosságot

A Székesfehérvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2018. július 24-én az autópályáról történő kihajtás során nekiütközött a feltorlódott járműoszlopnak, és az ütközés következtében két sértettnek maradandó fogyatékosságot eredményező sérülése keletkezett.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a férfi délelőtt az M7-es autópálya Székesfehérvár-centrum kihajtónál az előtte haladó jármű takarásából a kihajtást szolgáló forgalmi sávba sorolt át, azonban a sávváltás során későn észlelte a forgalmi okok miatt feltorlódott járműoszlopot, és nekiütközött az előtte álló helyzetben lévő személygépkocsi hátsó részének. Az ütközés hatására a személygépkocsi az előtte álló helyzetben lévő tehergépkocsinak ütközött, amely szintén ütközött az előtte haladó személygépkocsival. A baleset következtében hárman súlyosan megsérültek, akik közül két sértettnek maradandó fogyatékosságot eredményező sérülése keletkezett. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta – tájékoztat Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő.

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!