5 évtől 20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés

2020.06.08. 14:45

Letartóztatását indítványozta az ügyészség a tordasi kábítószer-kereskedőknek

A Fejér Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta annak a három férfinak a letartóztatását, akik 2020. június 4-én, Tordason kábítószert állítottak elő annak érdekében, hogy azt értékesítsék.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a tordasi ingatlan alagsorában különböző célszerszámokkal kábítószer gyártására rendezkedtek be. A szerb állampolgárságú gyanúsított a társa megbízásából 40 liter folyékony metamfetamint és egyéb, a kábítószer készítéséhez szükséges mintegy 100 liter anyagot szerzett meg, amelyeket Tordasra szállított a két társa kíséretében. A gyanúsítottak az ingatlanba vitték az anyagokat, a szerb állampolgár megkezdte az amfetamin előállítását, amikor a nyomozó hatóság a helyszínen foganatosított intézkedés keretében leleplezte a gyanúsítottak cselekményét.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, – amely 5 évtől 20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés – fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye. Alaposan lehet tartani továbbá attól, hogy a gyanúsítottak összebeszéléssel, a bizonyítékok megsemmisítésével veszélyeztetnék az eljárás sikeres lefolytatását.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A döntés az egyik gyanúsított vonatkozásában végleges, két terhelt pedig fellebbezéssel élt az ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!